27.10.2020 |
clicama

Suspès el desnonament d’ una família de Mollet amb una nena amb 40% d'invalidesa

Malika, amb la suspensió del desnonament
Malika, amb la suspensió del desnonament
Suspès el desnonament d’ una família de Mollet amb una nena amb 40% d'invalidesa

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mollet va informar el dilluns que aquest divendres 2 d’octubre, el fons voltor Cerberus a través de la seva immobiliària Divarian, volia desnonar a una família amb tres menors al carrer Gaietà Ventalló. Entre ells, expliquen, hi ha una nena amb un 40% d’invalidesa, que necessita una màquina de nit per a dormir. “Un nou acte atroç que reafirma la falta d’humanitat d’aquests especuladors que sempre anteposen els seus inflats beneficis malgrat posar vides en joc”, expliquen des de la PAH. El desnonament, però, segons ha informat la PAH aquest mateix dijous, s’ha finalment suspès. La Plataforma informa que l’aturada s’ha fet fruit de les actuals lleis que regulen el desnonaments i que protegeixen els ocupants per necessitat enfront de les grans empreses, però que ara manca que l’empresa propietària ofereixi a la família un lloguer social.

Segons la plataforma, Malika i la seva família ocupen per necessitat aquest pis del carrer Gaietà Ventalló des de 2017, quan es van quedar sense feina i no podien continuar pagant el lloguer que estaven pagant. “Davant aquesta situació d’angoixa, amb tres nens, sense diners, sense treball, sense cap mena d’ajuda que els ofereixi alguna alternativa, havien de prendre una decisió”, diuen
El propietari del pis que tenien llogat era un particular al qual no volien perjudicar i van optar per marxar i ocupar aquest habitatge buit. Ara, dos anys despès, han rebut l’ordre de desnonament que finalment no s’executarà.

La PAH denunciava que aquest desnonament incomplia la llei, ja que es tracta d’un gran propietari que ha optat per desnonar sense oferir lloguer social. La PAH recorda que l’Administració té la potestat, també per llei, de posar multes de fins a 90.000 € als grans propietaris que optin per desnonar i no per oferir lloguers socials.
Aquest és un dels tres desnonaments previstos en la ciutat en les pròximes setmanes.

Suspès el desnonament d’ una família de Mollet amb una nena amb 40% d'invalidesa
comentaris