07.07.2020 |
clicama

Suport unànime a l'alcalde Josep Fortuny

El plenari municipal aprova per unanimitat personar-se en la causa interposada per les víctimes del franquisme. En Pere Fortuny, fill de l'alcalde molletà afusellat el 16 de juliol de 1939 a Barcelona, Josep Fortuny, va ser present al Ple.
Suport unànime a l'alcalde Josep Fortuny

L'Ajuntament es personarà en la causa seguida pels tribunals de Buenos Aires pel genocidi i els crims de lesa humanitat per l'afusellament de l'alcalde de Mollet Josep Fortuny. A la Junta de Portaveus del passat juliol Ara Mollet-ERC-MES presentava la moció per demanar la personació de l'Ajuntament i al Ple de novembre aquesta petició es feia efectiva amb els vots afirmatius de tots els grups municipals. A més, el debat d'aquest punt de l'ordre del dia comptava amb la presència del fill de Josep Fortuny entre el públic, en Pere Fortuny, que estava emocionat en rebre el recolzament de tot el Consistori.

 


El regidor del PSC, Josep Ramon Bertolín, explicava que "volem personar-nos per participar en qualsevol iniciativa que ajudi a reparar les injustícies del passat", tot recordant que "el temps no cura les ferides".

 


El portaveu d'Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López, es lamentava perquè aquesta querella contra el crims del franquisme, que està instruïda per la jutgessa de Buenos Aires, Maria Servini de Cubría, no es pogués dur a terme a l'Estat Espanyol. La regidora de Canviem Mollet, Núria Muñoz, també es queixava perquè "la justícia espanyola no ha pogut entendre aquest procediment". El portaveu de Convergència, Joan Daví, creia que "és una llàstima que la causa es segueixi des d'Argentina i no des de l'Estat Espanyol" i recordava que "també hi havia víctimes col•laterals d'aquests assassinats: les famílies". 

 

Abans d'aprovar la moció per unanimitat, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, també manifestava que "hagués estat bé que la justícia espanyola fes front a aquesta qüestió". 
 

Suport unànime a l'alcalde Josep Fortuny
comentaris