25.02.2020 |
clicama

El socialista Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, nou president del Consorci Besòs Tordera

El socialista Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, nou president del Consorci Besòs Tordera

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha estat escollit aquest dijous president Consorci Besòs Tordera , agafant així el relleu a Joan Vila, qui ha deixat la política activa després de ser alcalde d’Aiguafreda durant un total de 16 anys. A les vicepresidències s’incorpora Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès, qui ja va exercir aquest càrrec durant el període 2011-2015, i es mantenen del passat mandat Neus Garcia, regidora de Santa Perpètua de Mogoda, i Pere Grivé, tinent d’alcalde de Llinars del Vallès.

Per últim, la Junta General també ha donat la seva aprovació unànime als nous responsables de les diferents subconques, completant així la nova Comissió de Govern:

  • Responsable subconca Mogent: Maria del Mar Garcia (En Comú), tinent d’alcalde l’Ajuntament de Montornès del Vallès.
  • Responsable subconca Congost: Albert Camps (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Granollers.
  • Responsable subconca del Tenes: Jesús Cano (ERC), regidor de l’Ajuntament de Bigues i Riells.
  • Responsable subconca Riera de Caldes: Jaume Mauri (ERC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.
  • Responsable subconca Ripoll: José González (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.
  • Responsable subconca Besòs: Ruth Soto (PSC), tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.
  • Responsables conca de la Tordera: Raül Garcia (JxCat), alcalde de Sant Celoni, i Jordi Xena (JxCat), alcalde de Santa Maria de Palautordera.

 

El Consorci

Actualment, el Consorci Besòs Tordera està format per 64 municipis del Barcelonès, Osona, Moianès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, amb una població al voltant de 2.400.000 habitants, i quatre organismes supramunicipals: Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Oriental i Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

D’aquests 64 municipis, 51 han delegat al Consorci les seves funcions com a administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l’ordre de més de 500.000 habitants i més de 5.800 establiments industrials contaminadors potencials implantats.

Comentarios