Viernes. 24.11.2017 |
El tiempo
Viernes. 24.11.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Sisè any d'impostos congelats a Mollet

El Govern es va comprometre a que la congelació també s’aplicaria a l’IBI en el cas d'actualització del valor cadastral

Moment del ple del passat dilluns
Moment del ple del passat dilluns
Sisè any d'impostos congelats a Mollet

El Ple municipal de Mollet va aprovar aquest dilluns congelar tots els impostos i taxes de cara a 2018. És el sisè any consecutiu que a Mollet no apujarà ni taxes ni impostos. Així mateix, igual que en els darrers exercicis, es mantenen els ajuts a les famílies més vulnerables i les bonificacions per promoure la reactivació econòmica i la sensibilització mediambiental.

Diverses d'aquestes mesures han estat pactades amb els grups de Canviem Mollet, Ciutadans, PDeCat i Partit Popular. Aquestes tres forces municipals, tot i expressar discrepàncies amb diferents aspectes de la política impositiva de l'Ajuntament, van mostrar-se en sintonia amb el grup de Govern per haver acceptat diferents propostes seves. De fet aquesta sintonia es va concretar en el fet que les quatre formacions es van abstenir de manera que el Govern va poder aprovar els impostos i taxes del 2018 tot i el vot contrari del grup d'Ara Mollet- ERC MES qui es va mostrar més favorable a apostar per adequar els tributs a les rendes dels contribuents.


Un dels temes més disputats va ser el relatiu a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), el més important que gestiona la ciutat, ja que hi ha la possibilitat que el Govern de l'Estat publiqui el coeficient d'actualització del valor cadastral per al 2018, el que podria fer pujar aquest impost. En aquest cas el Govern local es va comprometre, igual que l'any passat, a aprovar una modificació de l'ordenança municipal que regula l'impost per tal que els ciutadans no pateixin cap pujada de l'IBI.

Comentarios