16.01.2019 |
clicama

Set-centes persones es manifesten pel centre de Mollet per reivindicar la pujada de les pensions

La manifestació pel carrer Barcelona
La manifestació pel carrer Barcelona
Set-centes persones es manifesten pel centre de Mollet per reivindicar la pujada de les pensions

Unes set-centes persones s'han manifestat aquest dijous a la tarda pels carrers del centre de Mollet per reclamar una pujada de les pensions. La manifestació, que ha començat a les 18 hores a la plaça Prat de la Riba era convocada per la Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet i tenia el suport de diferents forces polítiques d'esquerra i organitzacions sindicals. La manifestació estava encapçalada per dues pancartes, les dues amb el lema "Salvem les pensions" i ha passat pel carrer Barcelona i per l'Avinguda Llibertat per anar a parar a la plaça de l'Ajuntament. Al llarg de la marxa, en la que han participat majoritàriament persones jubilades, però també d'altres més joves, es podien veure banderes catalanes, de la república espanyola i diverses pancartes individuals. Als manifestants han reclamat "Més pensions i menys lladres".


Una vegada a la plaça de l'Ajuntament Ramon Pagès ha llegit un manifest on s'ha reclamat un increment de les pensions en funció del preu de la vida i no el 0,25% actual. També s'ha reclamat que s'acompleixi el que diu la Constitució sobre el dret de les persones a tenir una pensió digna i s'han llençat diferents crítiques al govern del PP i a les forces que donen suport a les seves polítiques en matèria de pensions. També s'ha denunciat que el Govern està intentant afavorir a la banca i a les empreses d'assegurances quan es planteja que les pensions públiques s'han de complementar amb plans privats. La Plataforma aposta per un reforç del sistema públic de pensions i que aquest es garanteixi per la via dels pressupostos generals de l'Estat. "El govern ens ofèn amb les seves mentides dient que el sistema de pensions no és vàlid", es deia en el manifest.


Finalment la Comissió de Jubilats va avançar noves mobilitzacions futures i va llençar una crida a tothom a sumar-se a la seva protesta, ja que, van dir, "treballem per mantenir l'actual sistema, però també el del futur".

Comentarios