08.03.2021 |
clicama

Salvem El Calderí ja ha recollit 500 signatures per demanar a la Generalitat que aturi la urbanització d’aquest espai de Mollet

Salvem El Calderí ja ha recollit 500 signatures per demanar a la Generalitat que aturi la urbanització d’aquest espai de Mollet

La Plataforma Salvem El Calderí ha informat que la campanya per demanar al Departament de Territori de la Generalitat que preservi aquest espai agrícola de Mollet i aturi la seva urbanització ja ha superat la xifra de 500 signatures a la Plataforma Change.org. La xifra del mig miler de suports s’ha assolit en les primeres 48 hores d’inici de la campanya, segons ha informat aquesta plataforma en un comunicat.
Des de la Plataforma Salvem El Calderí celebren la gran acollida de la campanya de signatures que “ha aconseguit un èxit impressionant en superar en menys de 48 hores més de 500 signatures de suport per evitar la destrucció d’aquest espai natural i un dels darrers exemples supervivents al Baix Vallès del qual durant segles havia estat el paisatge de la plana agrícola de la nostra comarca”. L'entitat expressa el seu agraïment a totes les persones, entitats i col·lectius que els han brindat el seu suport.
L’Ajuntament de Mollet va aprovar la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística (POUM) en l’àmbit del Calderí que afecta una àrea de prop de 300.000 m², el darrer gran espai lliure que queda al terme municipal amb l’excepció de Gallecs. El Planejament preveu convertir aquest espai, ara agrícola, en un nou barri de la ciutat amb amplis equipaments, habitatge i espais comercials.
Ara l’aprovació d’aquesta modificació del POUM està en mans de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, depenent del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, qui li ha de donar el vistiplau per la seva aprovació definitiva.

La plataforma anuncia que la campanya no ha fet més que començar i tindrà encara molt recorregut. L’objectiu és demanar a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i a la Comissió de Territori que estudiï la seva reclamació “d’evitar l’aniquilació d’aquest patrimoni agrícola, paisatgístic i natural i repensar aquest espai, des d’una planificació més sostenible amb la qualitat de vida, el medi ambient, la lluita contra el canvi climàtic i els drets de les generacions futures”.
La plataforma fa una crida a tota la ciutadania, entitats, col·lectius i forces polítiques a col·laborar amb la campanya de recollida de signatures endegada per la Plataforma Salvem el Calderí a Change.org.
 

Salvem El Calderí ja ha recollit 500 signatures per demanar a la Generalitat que aturi la urbanització d’aquest espai de Mollet
comentaris