10.08.2020 |
clicama

Renfe licitarà la reforma de l’Estació de Mollet Sant Fost al primer trimestre de 2020

Al mes de març ja s’iniciaran les obres de l’andana principal
Renfe licitarà la reforma de l’Estació de Mollet Sant Fost al primer trimestre de 2020

Renfe ha presentat aquest dilluns a l’alcalde de Mollet, Josep Monràs i a la primera tinent d’alcalde Mireia Dionisio el nou projecte de millora que es durà a terme a l’estació de Mollet Sant Fost.

Segons van explicar els directius de l’empresa ferroviària a l’alcalde, la licitació del projecte es durà a terme al primer trimestre del pròxim any.

La reforma integral de l’estació ferroviària de Mollet Sant Fost és un projecte que fa dos anys que hauria d'haver començat. Com es recordarà la retirada unilateral de l’anterior concessionària de les obres Comsa S.A. va obligar a realitzar un nou projecte per l’estació de Mollet Sant Fost.

La nova redacció, que s’ha ampliat amb relació al projecte inicial, inclou la renovació i modernització del vestíbul, la construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes, el recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana, la substitució de la il·luminació existent a les andanes, la urbanització dels accessos a l’estació i la instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales. L’alcalde de Mollet, que va mostrar-se molt satisfet que finalment tiri endavant aquest important projecte, va explicar que significarà no una reforma “sinó que tindrem una estació gairebé nova”. L’alcalde va quantificar les obres en una xifra propera als cinc milions d’euros que assumirà Renfe.

Encara que les obres es licitaran al llarg del primer trimestre de l’any, les reformes de l’estació començaran abans. De fet paral·lelament amb objecte de millorar l’accés als trens ja s’ha licitat per prop de mig milió d’euros l'adequació, prolongació i repavimentat de l’andana principal. L’inici de què seria aquesta primera fase de les obres està previst el març del 2020. De fet, actualment s’estan fent obres de millora a l’interior de l’estació, ja que s’està modernitzant el sistema de torns d’entrada.

En conjunt, l’actuació també comportarà l’ampliació i modernització de l’edifici de l’estació.

Totes aquestes actuacions permetran adequar les instal·lacions a les necessitats dels més de 10.000 viatgers que diàriament utilitzen aquesta estació.

En el marc de la reunió, l’Alcalde va informar que havia sol·licitat que Renfe expliqui el projecte als veïns, entitats, associacions i altres ajuntaments de la zona a principis d’any.

Renfe licitarà la reforma de l’Estació de Mollet Sant Fost al primer trimestre de 2020
comentaris