10.07.2020 |
clicama

La reforma de la Rotonda de la Vinyota pot ser una realitat a la tardor de 2021

La reforma de la Rotonda de la Vinyota pot ser una realitat a la tardor de 2021

Si tot va bé, la reforma de la rotonda de la Vinyota que ha de resoldre els problemes de mobilitat d’aquesta zona serà una realitat a la tardor de l’any 2021. Així ho ha assegurat el director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores que aquest dilluns a la tarda s’ha reunit amb l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i l’alcalde de Martorelles, Marc Candela.

Segons ha explicat Flores, la reforma de la rotonda de la Vinyota tindrà un pressupost d’uns 2 milions d’euros i s’emmarca en el seguit d’actuacions que el Departament de Territori està realitzant en aquests moments per millorar la C-17, entre ells la construcció del tercer carril entre Parets i Granollers que ja s’ha licitat.
L’obra que es farà entre Mollet i Martorelles serà, per una banda una nova rotonda a l’entrada del polígon de Martorelles, que tindrà un accés directe cap a Sant Fost, i per l’altre la reforma de la rotonda molletana de La Vinyota amb l’objectiu de construir diversos carrils directes en diversos sentits. “Construirem una sèrie de carrils directes que buidin la rotonda i eliminin la congestió en diversos sentits”, va explicar flores. Això, per exemple, permetrà que des de la C-17 es pugui entrar a Mollet sense passar per la rotonda. O que els vehicles que vénen de Martorelles i vulguin entrar a l'autovia puguin fer-ho també sense passar per la rotonda. Obres com la rotonda de Martorelles, a més a més, actuaran com a element “pacificador” del trànsit que va cap al polígon des de Mollet.
Segons el director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat la previsió és que el projecte es pugui enllestir al llarg d’aquest primer semestre de l’any i que les obres ja puguin sortir a licitació al llarg del segon semestre. Aquest calendari comporta que les obres puguin iniciar-se a principis de l’any que ve i que durin uns nou mesos, el que farà que a la tardor – mesos de setembre o octubre- l’obra pugui ser ja plenament operativa. “A la tardor de l’any vinent serà una realitat aquesta millora”, ha dit Flores.

Tant l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, com l’alcalde de Martorelles, Marc Candela han mostrat la seva satisfacció per l’avanç d’aquesta actuació llargament reclamada i que ja porta un endarreriment de més d'un any.
Candela ha indicat que la rotonda de Martorelles ajudarà a “ordenar i pacificar” el trànsit de l’entrada a Martorelles i també a desviar part del trànsit més pesat. Candela ha explicat que juntament amb l’Agrupació d’Industrials del Besòs han elaborat un pla de mobilitat del polígon que “vol fomentar un altre tipus de mobilitat. A peu, en patinet, en bicicleta...”.
Josep Monràs creu que la proposta que els ha fet arribar Territori és “coherent i analitzada”, que recull bona part de les demandes fetes des de la ciutat, i s'ha mostrat convençut a què ajudarà a descongestionar les dues rotondes que hi ha a aquesta zona de la ciutat, que el trànsit serà més lleuger i que farà que s’alleugereixi la Rambla Pompeu Fabra que és on “als matins tenim un col·lapse molt important”. També ha esmentat que “desfer aquest nus que tenim ara” també contribuirà a reduir la contaminació atmosfèrica.
L’alcalde de Mollet ha fet públic el seu desig que en aquesta ocasió es compleixi el nou calendari de la Generalitat. “Esperem que es mantingui el calendari que se’ns ha explicat, perquè la ciutadania de Mollet necessita inexcusablement que a certes hores del dia no hi hagi aquest tap en aquestes dues rotondes que són competència de la Generalitat”, ha dit l’alcalde.

La reforma de la Rotonda de la Vinyota pot ser una realitat a la tardor de 2021
comentaris