31.03.2020 |
clicama

El PSC de Mollet es queixa davant l’ANC per una intervenció al ple municipal

Laura Camp va dirigir durs atacs contra l’alcalde i aquest partit arrel d’una moció sobre l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Abans del ple es va fer un concentració a la plaça per celebrar la "República Catalana"
Abans del ple es va fer un concentració a la plaça per celebrar la "República Catalana"
El PSC de Mollet es queixa davant l’ANC per una intervenció al ple municipal

El ple de l'Ajuntament de Mollet va viure moments de tensió aquest dilluns a causa d'una moció presentada per Ara Mollet-ERC MES on es demanava l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart empresonats fa uns dies per un pressumpte delicte de sedició. La moció – que va prosperar amb els vots favorables d'aquest grup, el PDeCat i Canviem Mollet i els vots contraris de la resta de grups, PSC, Ciutadans i PP- va ser precedida d'intervencions dels representants locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. A la sala hi havia un centenar de persones que prèviament al ple s'havien reunit a la plaça per celebrar la "República Catalana" i que portaven cartells on demanaven la llibertat dels dos dirigents independentistes.

Laura Camp, de l'ANC va fer un discurs molt abrandat contra l'alcalde, Josep Monràs, de qui va dir sentir-se avergonyida de que fos l'alcalde de la ciutat, i contra el PSC a qui va acusar d’haver "perdut el nord" o d'haver "oblidat la democràcia". Al mateix ple, tant la regidora Mireia Dionisio com l'alcalde Monràs van reaccionar al discurs de Camp. Dionisio va qualificar el discurs "d'irresponsable i antidemocràtic" i va acusar Camp de "voler assenyalar". Monràs va reblar que quan s'assenyala als que discrepen "es fan escarnis personals i familiars" i va dir detectar "odi latent" en la seva intervenció.
Avui dimarts, Mireia Dionisio com a primera secretaria del PSC  ha enviat una carta a Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC queixant-se de la intervenció de Camp qualificant-la de "discurs d'odi". "Entenem que la seva associació, com qualsevol associació democràtica, tindrà mecanismes de reacció davant d'aquests casos", es diu a la cartacarta-psc.

Comentarios