06.08.2020 |
clicama

El PSC i Podem de Mollet reclamen a la Generalitat més places públiques de residència per a la gent gran

La passada setmana l’alcalde va demanar al conseller d’Afers Socials una reunió urgent per parlar d’aquest dèficit
El PSC i Podem de Mollet reclamen a la Generalitat més places públiques de residència per a la gent gran

Els grups municipals del PSC i de Podem presentaran en el ple municipal de la pròxima setmana una moció per reclamar a la Generalitat més places públiques de residència per a la gent gran de la ciutat.


Els dos grups, segons expliquen en una nota de premsa, creuen que les places públiques actuals que hi ha a Mollet del Vallès “no són suficients d’acord amb les característiques de la nostra ciutat, i per tant, reclamem a la Generalitat de Catalunya com a administració competent, mesures per a augmentar-les”.


Els grups municipals pensen que la Generalitat disposa de terrenys adients a la ciutat per a situar una nova residència, “que podrien ajudar a redreçar aquesta situació” i per això emplacen en la seva moció al Govern de la Generalitat a començar a fer passos en aquesta direcció, després que ja fa més d’un any es comprometessin a estudiar-ho".


El passat divendres L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ja va reclamar al Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, més places públiques per a la gent gran de Mollet.


L’Ajuntament de Mollet ha recordat que fa un any que l’alcalde de la ciutat es va reunir amb el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, “d’on va sortir el compromís de la Generalitat d’estudiar la concertació de més places públiques per a la gent gran a Mollet”.
Tot i aquest compromís, recorden des de l’Ajuntament, durant aquest temps no s’ha concertat cap nova plaça ni s’ha donat més informació al respecte. És per això que ara s’ha reclamat per carta la necessitat urgent de més places públiques a Mollet, alhora que s’ha demanat una reunió urgent amb el Conseller Homrani per trobar solucions a aquesta mancança.


Actualment la ciutat disposa de 3 residències per a la gent gran que, en conjunt, ofereixen una oferta de 80 places públiques, 11 places públiques –concertades i 175 places acreditades (les persones reben un ajut econòmic per pagar la seva estada a la residència). Tot i això, l’oferta és insuficient donada la xifra de població major de seixanta-cinc anys i les llistes d’espera existents que mostren un dèficit de places residencials per atendre les necessitats de la gent gran de la ciutat.


L’alcalde Monràs torna dit en relació amb aquest problema que “la Generalitat hauria de sentir com una obligació que la gent gran que pugui necessitar aquest servei, pugui estar el més a prop possible del seu lloc de residència, perquè és on aquestes persones tenen els seus amics i familiars”.
Mollet, amb més de 51.000 habitants, és la segona ciutat en nombre d’habitants del Vallès Oriental i pateix, des de fa molts anys, un flagrant dèficit de places residencials i de recursos assistencials per atendre les necessitats de la gent gran del municipi.

El PSC i Podem de Mollet reclamen a la Generalitat més places públiques de residència per a la gent gran
comentaris