08.08.2020 |
clicama

El PSC i Podem de Mollet acorden crear un govern de coalició

El PSC i Podem de Mollet acorden crear un govern de coalició

La primera secretaria del PSC de Mollet, Mireia Dionisio i el coordinador de Podem a Mollet, Xavier Buzón, han signat aquest dijous un acord per crear a la capital del Baix Vallès un govern de coalició “progressista i d’esquerres”. Això implicarà que els dos regidors del grup municipal de Podem, actualment a l’oposició, s’incorporaran al govern presidit per Josep Monràs en les pròximes setmanes. El nou govern PSC-Podem sumarà a partir d’ara, 12 dels 25 regidors de la corporació municipal. Els caldrà, doncs, l'abstenció o el vot favorable d’alguna de les altres forces del plenari per poder aprovar les seves propostes.


La posada en marxa d’un govern de coalició, d'acord amb un programa de nou eixos pactat entre les dues forces polítiques, ha estat ja ratificada tant per les bases del PSC com per les de Podem a la ciutat. L’Assemblea de Podem de Mollet va ratificar aquest dimecres a la tarda, per una àmplia majoria del 98% dels vots, la incorporació dels dos regidors al Govern i l’acord programàtic de nou eixos que serà la base de l’acció de govern.


A l’estiu el PSC i Podem ja van posar en marxa una comissió bilateral per parlar els punts en comú de les dues forces per arribar a acords en temes claus de ciutat com les ordenances o el pressupost. Segons va explicar Mireia Dionisio ha estat el treball d’aquesta comissió el que els ha portat ha posar en marxa un govern de Coalició.


“En el moment en què els ciutadans ens demanen diàleg i capacitat de consens, hem volgut fer valdre allò que ens uneix per sobre de les diferències”, va explicar la primera secretaria del PSC. L’acord també ha arribat, va explicar, “per la gran coincidència programàtica entre les dues forces” i que ambdues forces “aposten pel progrés de la ciutat fent polítiques d’esquerres”.
Xavier Buzón va coincidir amb Dionisio amb aquest diagnòstic i va afegir que creia que l’acord permetrà “donar més visibilitat a les polítiques d’esquerres” i va afirmar que valora “que la política, més que un mecanisme de confrontació, ha de ser un mecanisme per sumar en favor de la ciutadania”.


Buzón va explicar que de moment no s’ha parlat de les responsabilitats que ocuparan els regidors de Podem – que obligarà a una reorganització de l’actual cartipàs – sinó que per arribar a l’acord s’han centrat en els temes programàtics que contribueixin a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. “Creiem que és la millor via per poder assolir els objectius del nostre programa. El resultat serà molt bo, però no en clau partidista, sinó en benefici de la ciutat”, va finalitzar el cap de llista de Podem.

El PSC i Podem de Mollet acorden crear un govern de coalició
comentaris