27.02.2021 |
clicama

Protesta a Mollet per que la Audiència cita a quatre CDR més per un cas de presumpte terrorisme

Entre els citats hi ha dos veïns de Mollet, un de Montmeló i un de Sentmenat

EbIuWCcWkAEqQlD
Protesta a Mollet per que la Audiència cita a quatre CDR més per un cas de presumpte terrorisme

Un centenar de persones es van manifestar aquest dilluns a la tarda a la plaça de l'Ajuntament de Mollet en contra la decisió del Jutjat Central d'Instrucció 6 de la Audiencia Nacional d'investigar a quatre persones més en la causa per presumpte terrorisme dins de l'operació Judes contra els CDR a Catalunya. Entre els investigats hi ha dos veïns de Mollet, Ester i Rafa, una altra de Montmeló, Sònia, i un quart de Sentmenat.

Segons ha informat el col·lectiu d'advocats Alerta Solidària aquest dilluns en roda de premsa davant dels jutjats de Sabadell, als quatre se'ls investiga per «pertànyer a organització terrorista».

Han estat citats al costat d'altres dos detinguts durant l'operació el 23 de setembre de 2019 que també hauran de declarar.

Els dos que van ser detinguts per la Guàrdia Civil aquest 23 de setembre encara no havien declarat davant del jutge, si bé els altres set detinguts en aquesta data entre els quals estava un veí de Mollet i un altre de Sant Fost sí que van passar davant del magistrat, que els va enviar a presó preventiva diversos mesos.

Els sis citats hauran de declarar davant el jutge, de forma telemàtica, el dimarts 30 de juny, en els jutjats de Sabadell i Mollet de Vallès, encara que, va denunciar Alerta Solidària encara no s'ha tingut accés a la documentació del cas i, per tant, «es torna a vulnerar el dret a la defensa».

En una compareixença al costat dels sis investigats citats, ha precisat que la justificació per a citar-los és haver participat en les mobilitzacions després de la publicació de la sentència de Tribunal Suprem als líders independentistes, el 14 d'octubre de 2019, així com "conèixer algunes de les persones investigades o ser pròxim".

Ha subratllat que aquestes peticions de comparèixer davant del jutge són de Fiscalia i ha carregat contra el Govern, a més de recordar que es tracta d'"una operació política, oportunista i amb la intenció de perseguir l'independentisme i de provocar la por", a més de qualificar de terrorisme qualsevol dissidència contra l'Estat.

Protesta a Mollet per que la Audiència cita a quatre CDR més per un cas de presumpte terrorisme
comentaris