28.01.2020 |
clicama

S'obre el procés de licitació per adequar la Placeta Sant Jordi

El projecte és el guanyador del procés participatiu Decideix 100.000 euros

Imatge virtual de com quedarà l'espai
Imatge virtual de com quedarà l'espai
S'obre el procés de licitació per adequar la Placeta Sant Jordi

Adequar la Placeta de Sant Jordi va ser la proposta guanyadora del procés de decisió ciutadana Decideix 100.000 euros. Ara, segons ha informat l'Ajuntament, s'obre el procés de licitació que comportarà la millora d'aquest espai. El projecte posa especial èmfasi en l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques de l’espai.

En aquest sentit, i tenint en compte l'important nombre de gent gran que és usuària de la residència que hi ha a tocar de la Placeta i que, per tant, utilitza quotidianament aquest espai, es prioritzarà el disseny d'itineraris accessibles.

Així, per exemple, en aquest espai de prop de 1000 metres quadrats, s'adequaran trams del paviment per transformar-lo en tàctil facilitant la mobilitat de les persones invidents o amb problemes visuals. En aquest cas, el propòsit es donar-los informació sobre el seu entorn per tal de millorar la seva seguretat com a vianants.

També amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat les actuacions comportaran la substitució del paviment de panot a les zones de pas; la pavimentació amb llosa i peces de formigó a la zona central amb petites línies de gespa natural a la zona oest; la renovació del mobiliari urbà o l'enjardinament de l'espai.

Aquest projecte té un pressupost de 112.000 euros aproximadament i les empreses interessades tenen un termini de dos mesos per presentar una oferta. Un cop adjudicada, la durada prevista de les obres és de dos mesos i mig.

El projecte d'adequació de la Placeta de Sant Jordi ha estat possible gràcies a la participació ciutadana que va comportar la iniciativa de l'Ajuntament anomenada Decideix 100.000 euros.

Un cop escollida aquesta proposta, el consistori ha treballat amb la ciutadania aquesta remodelació durant tot el procés, l'Ajuntament ha mantingut un seguit de sessions obertes i reunions per debatre amb la ciutadania les característiques tècniques i l'execució del projecte.

Comentarios