25.01.2021 |
clicama

Polèmica entre Mollet en Comú el PSC i Podem pels rebuts de l’aigua i escombraries

Els Comuns es queixen que les pujades són del 15% i des dels grups del Govern els contesten que Catalunya en Comú va aprovar les pujades al Consorci de Residus
aigua
aigua
Polèmica entre Mollet en Comú el PSC i Podem pels rebuts de l’aigua i escombraries

La setmana passada van arribar les factures dels serveis municipals d’aigües i escombraries a molts veïns de la ciutat. Alguns d’ells van manifestar a la xarxa la seva sorpresa i malestar per l’import global final d’aquests serveis. El que es va iniciar com una protesta a les xarxes socials, impulsat per grups com Mollet Pedala o Mollet Cívic, ha derivat ràpidament en una polèmica política entre el grup Mollet en Comú, a l'oposició, i els grups municipals en el Govern, PSC i Podem.

El grup de Mollet en Comú explicava aquest diumenge que alertats per alguns veïns han analitzat alguns rebuts i aprecien que l’import final de la factura corresponent al primer trimestre del 2020 “és al voltant d’un 15% més cara que la corresponent a l’últim trimestre del 2019”.

“Entrant al detall, s’aprecia que a la part de l’aigua es puja, tal com s’havia acordat al Ple d’octubre de 2019, un 3% el preu del m3 de consum i es congela la quota de servei. Aquí la pujada s’ajustaria al previst, tot i que cal aclarir que el consum aquest trimestre és estimat, ja que la situació sanitària ha fet impossible la lectura de comptadors”, comenten en un comunicat on també diuen que “és a la part fixa on es troben les pujades més significatives i que tenen veritable impacte”.

La portaveu del Grup Municipal de Mollet en Comú, Marina Escribano, recorda que “al ple del 28/10/19 on es van aprovar les ordenances fiscals, ens vam abstenir perquè se’ns va assegurar que la pujada de preus seria del 3%. Se’ns va explicar que en el cas de la recollida selectiva, deixalleria i també la recollida de residus municipals hi hauria l’impacte d’un ajustament de preus per part del Consorci Comarcal de Residus però en cap cas se’ns va informar que seria d’aquestes magnituds”.

Mollet en Comú comenten que “el govern de la ciutat no deixa de fer anuncis d’ajudes a les famílies i a comerços per la situació d’emergència sanitària, però el que s’han trobat els veïns de Mollet, és una pujada del 15% al seu rebut d’aigua i escombraries. De fet, ni l’anunciada mesura de reducció del cànon per part de l’ACA, ha estat efectiva”.

Mollet en Comú expliquen que ja s’han posat en contacte amb el govern local per tal que aclareixi la situació i “miri de corregir-la per tal que la pujada final de l’import final del rebut de l’aigua i escombraries que paguen els veïns i veïnes i comerços de Mollet s’ajusti, com a màxim, al 3% de pujada general que s’hi havia anunciat públicament”.

SOCIALISTES I PODEM CONTESTEN


Els grups del PSC i Podem, en el Govern municipal, no han fet cap comunicat públic al respecte sobre aquest tema, però sí que han contestat a les xarxes a col·lectius com Mollet Pedala que igual que Mollet en Comú denuncien pujades del 15%


El PSC, que indica a Twitter que no vol entrar en “discussions polítiques amb el panorama que tenim socialment en aquests moments” per la Covid-19 puntualitza només que la rebaixa del cànon de l'aigua és del mes d'abril i maig i que la factura on es calcula la pujada del 15% és de gener/febrer/març.


El PSC també retreu a Mollet en Comú que les tarifes del Consorci de Residus “les sabeu perfectament perquè es va parlar en el ple d'aprovació de les Ordenances Fiscals i en el seu procés d'elaboració” i recorda que “Catalunya en Comú forma part del Govern del Consorci i va votar si a aquells preus dels residus de la mateixa manera que la resta de formacions”.


Podem Mollet per la seva banda recorda també responent a Mollet en Comú que “la bonificació del rebut de l'aigua deguda a la Covid-19 s'aplicarà sobre el període en què no es pugui realitzar l'activitat empresarial o comercial. Això vol dir que s'aplicarà a partir del 2° trimestre del 2020”.


“El nostre compromís de govern és garantir el servei d'aigua a tots pel que NO es podrà tallar el subministrament per impagament. D'altra banda recordar que les tarifes del Consorci de Residus ja es van tractar en el ple de les Ordenances Fiscals municipals”, comenten des de la formació liderada per Xavier Buzón, i que “els partits polítics representats en el Consorci de Residus van votar a favor d'aquesta pujada”, fent al·lusions a Catalunya en Comú.


Podem recorda que “la justificació del Consorci va ser que faltava inversió per poder donar un bon servei (personal, material…). Tots els partits van estar d'acord en dur a terme la pujada”


Podem Mollet, finalment, també remarca que “pel que fa als consumidors particulars, s'ha habilitat l'opció de fraccionar el pagament del rebut en sis mesos sense interessos. Tan sols han de sol·licitar-ho (pot fer-se en línia) i es farà efectiu”.

Polèmica entre Mollet en Comú el PSC i Podem pels rebuts de l’aigua i escombraries
comentaris