08.08.2020 |
clicama

Podem Mollet anuncia que aquest dissabte votarà al seu propi candidat i tanca definitivament la porta al pacte a quatre bandes

podem
podem
Podem Mollet anuncia que aquest dissabte votarà al seu propi candidat i tanca definitivament la porta al pacte a quatre bandes

Podem Mollet ha anunciat avui quina serà la seva posició finalment al ple de constitució del nou consistori i elecció del nou alcalde. Els seus dos regidors votaran al seu propi candidat, Xavier Buzón. Amb aquest anunci es desfà qualsevol possibilitat que els dos regidors de Podem donin suport a la proposta de govern alternatiu a quatre bandes que impulsava Ara Mollet ERC MES. Tot apunta ja que l’alcalde en funcions i candidat del PSC, Josep Monràs, serà alcalde de nou com a cap de la llista més votada el passat 26 de maig


La decisió de votar el seu candidat va ser pressa aquest dijous per l’assemblea de Podem Mollet. En un comunicat, Podem explica que Mollet “necessita un canvi, però no a qualsevol preu” i diu que el projecte de govern alternatiu “és molt fràgil, heterogeni i planteja molts dubtes pel que fa a la gestió diària del municipi”.


Podem afegeix que “unir en el mateix projecte als independentistes d’ERC, la dreta catalana del PDeCAT i als militants d’ICV i EUiA, que han estat manifestant-se contra els governs de CiU per les retallades, no mostra estabilitat ni coherència que considerem necessària”.


L’assemblea del partit lila diu que ha de portar a terme el seu programa i per això “no dubtarà en buscar els consensos i acords necessaris amb l’únic objectiu de defensar els drets i millorar les condicions de vida de la gent a Mollet”. No descarta que en un futur “pugui ser viable una moció de censura si no es donen els acords necessaris amb el govern resultant del dia 15 de juny”


En aquest sentit, posa com a punt d’inflexió “la negociació dels pressupostos per a l’any 2020 que ha de començar després de l’estiu. Aquí és on s’ha de veure la intenció del govern resultat d’aplicar les mesures que planteja el nostre programa”.


En el mateix comunicat, Podem diu que ha tingut converses tant amb el PSC com amb Ara Mollet-ERC. Del PSC diu que els socialistes van manifestar “la seva voluntat d’arribar a acords programàtics que li permetin governar amb estabilitat durant tot el mandat” i de governar en minoria.
Podemos diu que va manifestar al PSC la seva preocupació “per la possible repetició de les dinàmiques del mandat anterior en què el govern en minoria del PSC es va veure incapaç d’aconseguir els consensos i acords necessaris per portar a terme les reformes que, al nostre entendre, necessita imperiosament la ciutat”. “Per tot això, vam emplaçar al PSC a obrir vies de diàleg i treball entre les dues forces per aconseguir portar a terme les propostes programàtiques més beneficioses per a la ciutadania”.


I de la reunió amb Ara Mollet-ERC diu que “el projecte de govern que se’ns va presentar no té la consistència suficient i és poc menys que una mera declaració d’intencions”. A més, diu que “la constatació de converses paral·leles i d’oferiments al PSC per part dels Comuns, posa de manifest la fragilitat de l’acord plantejat per Ara Mollet-ERC. Un pacte que només es garanteix per a la investidura, a més, acompanyat de la petició de confiança cega per part del candidat d’ERC, Oriol López”.

Podem Mollet anuncia que aquest dissabte votarà al seu propi candidat i tanca definitivament la porta al pacte a quatre bandes
comentaris