19.02.2020 |
clicama

El ple municipal de Mollet aposta per "abolir la monarquia"

La moció d'Ara Mollet ERC MES va comptar amb el vot favorable de Canviem Mollet i el PDeCAT

El  Rei Felip VI en el seu missatge d'octubre de 2017
El Rei Felip VI en el seu missatge d'octubre de 2017
El ple municipal de Mollet aposta per "abolir la monarquia"

El ple de Mollet del Vallès va aprovar dilluns "refermar el compromís amb els valors republicans i apostar per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia". La moció, presentada pel grup municipal d'Ara Mollet ERC MES va prosperar amb els vots favorables d'aquest grup, de Canviem Mollet i el PDeCAT i el vot contrari de Ciutadans i el Partit Popular. El grup socialista es va abstenir.


En la mateixa moció també es rebutja i condemna el posicionament del Rei Felip VI "i la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials l'1 d'octubre".


També s'insta a les institucions i partits catalans al diàleg entre les diferents opcions i s'insta a les institucions de l'Estat a garantir "la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l'Estat", a reprovar els "acte repressius contra la ciutadania i condemnar les amenaces amb l'aplicació de l'article 155, de la il·legalització dels partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals".


La moció d'Ara Mollet ERC MES es remet a la proposta de resolució en termes similars presentada al Parlament el passat 10 d'octubre i al fet que un ple anterior de l'Ajuntament de Mollet de 18 de juliol de 2016 va aprovar ja declarar Mollet "municipi republicà" i a l'actual monarca Felip VI, "persona non grata".


El grup municipal de Ciutadans (Cs) ha criticat l'aprovació d'aquesta moció amb l'abstenció del PSC. El portaveu, Francisco Muñoz ha estat especialment crític amb el PSC "una vegada més tenen una posició ambigua i en comptes de condemnar aquest tipus de reprovacions es posen de perfil i actuen com crossa dels populistes i els independentistes".

"Els demòcrates tenim l'obligació d'actuar per garantir i defensar el respecte a la Constitució i a les institucions", ha manifestat el portaveu local de la formació taronja. Muñoz ha indicat que "des del nostre grup municipal només podem agrair al rei Felip VI que defensi la nostra democràcia tant dins com fora d'Espanya".

Comentarios