27.02.2021 |
clicama

El ple de Mollet reclama més recursos per l’Hospital de Mollet i la sanitat del Baix Vallès

Al plenari va prosperar una esmena a la totalitat defensada per Junts per Mollet
cap-plana-lledo
El ple de Mollet reclama més recursos per l’Hospital de Mollet i la sanitat del Baix Vallès

L’Ajuntament de Mollet vol més recursos per la sanitat pública del Baix Vallès i per l’Hospital de Mollet per fer front a l'epidèmia de Covid-19. Els grups municipals del PSC i Ciutadans va donar suport a una moció de Junts per Mollet que era una esmena a la totalitat a una moció prèvia presentada per Mollet en Comú que va decaure perquè només comptava amb el suport d’aquest grup, d’Ara Mollet ERC MES i de Podem.
A la moció s’insta a la Generalitat aprovar un increment pressupostari en Salut per garantir el compliment dels compromisos d’inversions, a elaborar un Pla de xoc per reduir dràsticament les llistes d’espera de les atencions que s’han vist alterades per la gestió de la crisi sanitària del Covid-19 i a què garanteixi EPIS en condicions i proves PCR o serologies per a tot el personal que ho requereixi. També volen que el govern de Catalunya faci efectiva la recuperació del 5% retallat el 2010 i de les DPOS.
La moció prèvia de Mollet en Comú era una proposta de moció de “Sanitaris en Lluita”, un col·lectiu de professionals del sector que des de fa mesos estan mobilitzats per la qualitat en la sanitat pública i contra les retallades al sector. Maria Carmen Moya va assenyalar les coincidències entre les dues mocions i va constatar que “l'única diferència és que es demanen més diners per l’Hospital de Mollet” i també l’apartat relatiu a la gestió de l’Hospital de Mollet on la moció dels comuns aposta per la gestió pública.
Concretament la diferència estava en un punt on s’instava a la creació “d’una taula de negociació entre el Departament de Salut i representants d’organitzacions representatives en la lluita sanitària com Sanitàries en lluita i la Plataforma de la Sanitat Pública del Baix Vallès entre d’altres i moviments socials representatius. Per un únic sistema sanitari. Per una sanitat 100% pública. Per un conveni únic”.
Joan Daví, de Junts per Mollet, va defensar l’esmena a la totalitat del seu grup per què no podien acceptar “una moció amb tesis ideològiques arcaiques”. Daví va defensar l’actual model sanitari català, on conviuen centres públics i altres de concertats, tot i que va coincidir en el fet que necessita més recursos. La resposta de Daví no va agradar a Moya que va afirmar que “no som arcaics sinó que creiem que els diners públics han de ser per la cosa pública”.
Ara Mollet ERC MES va justificar el seu vot favorable a la moció de Mollet en Comú i no a l’esmena de Junts per Mollet pel punt que les diferenciava i que instava a una sanitat 100% pública. Podem Mollet també va coincidir en defensar la moció original.

El ple de Mollet reclama més recursos per l’Hospital de Mollet i la sanitat del Baix Vallès
comentaris