09.03.2021 |
clicama

El Ple de Mollet es posiciona en contra de la sentència del 14O

ple-municipal--13n
El Ple de Mollet es posiciona en contra de la sentència del 14O

El Ple municipal de Mollet va aprovar aquest dimecres una moció presentada per Ara Mollet ERC MES i Junts per Mollet on es manifesta, entre altres qüestions, la indignació davant la sentència que el Tribunal Suprem va emetre el passat 14 d’octubre. A la moció es qualifica la sentència d’injusta i s’expressa la solidaritat de la corporació amb els polítics catalans condemnats així com es manifesta Pla voluntat municipal de promoure “totes les iniciatives polítiques, institucionals i jurídiques necessàries per facilitar la sortida de presó de les persones condemnades i el retorn de les persones exiliades”, entre altres qüestions.


La moció presentada per Ara Mollet ERC MES i Junts per Mollet va rebre el suport de Mollet en Comú, ja que aquesta moció era la que en el seu dia va presentar En Comú Podem. El grup de Podem va facilitar l’aprovació de la moció amb la seva abstenció, mentre que el grup socialista va votar en contra. Els dos regidors de Ciutadans es van absentar del ple municipal en considerar que es fa un ús partidista de les institucions i no es respecta la separació de poders.


La moció es va discutir en un ple extraordinari convocat aquest dimecres a la inusual hora de les 9.15 hores del matí, a petició dels dos grups que presentaven la moció municipal. La presència de públic va ser escassa i la policia local controlava el pas de les persones amb escorcolls inclosos.

Com a pas previ a la discussió i votació de la moció, l’alcalde va explicar un informe de Secretaria on advertia que el punt votat pel ple no té cap validesa legal en tractar-se d’un tema fora de les competències municipals i per tant “és nul de ple dret”.


En el mateix ple municipal també es va rebutjar, amb els vots negatius del PSC i Podem, una segona moció presentada pels mateixos grups on es demanava crear una comissió d’estudi per millorar l’accessibilitat de la plaça Lluís companys i ubicar en aquest espai un monument d’homenatge a l’alcalde afusellat pel franquisme Josep Fortuny. Tot i mostrar-se favorables a homenatjar l’alcalde republicà, els grups municipals del PSC i Podem van coincidir en dir que era injust per altres espais de la ciutat fer una comissió específica per aquesta plaça i que el tema s’ha de parlar no ara sinó en el debat dels futurs pressupostos municipals.

El Ple de Mollet es posiciona en contra de la sentència del 14O
comentaris