26.01.2021 |
clicama

El ple de Mollet desbloqueja l’execució de la reordenació del Calderí

El ple de Mollet desbloqueja l’execució de la reordenació del Calderí

En el passat Ple Municipal del 21 de desembre es va aprovar la verificació del text refós de la Modificació puntual del PGOU en l'àmbit d’El Calderí, amb la incorporació de les prescripcions de l’acord demanades per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona. L’aprovació es va aconseguir amb els vots favorables del PSC, Podem i Ciutadans i els contraris d’Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú. Junts per Mollet es va abstenir

Com ja va informar aquesta revista, la Comissió Territorial d’Urbanisme va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla General a l’àmbit d’El Calderí el passat 16 de novembre de 2020, però va requerir unes incorporacions tècniques que havien de ser aprovades en ple.

L’aprovació d’aquestes incorporacions permetrà ara a la Comissió Territorial d’Urbanisme Aixecar la suspensió temporal de l’execució ara vigent i la modificació puntual del PGOU serà ja operativa cosa que permetrà tirar endavant l’ordenació del sector.

En aquest ple els diferents grups van reiterar els seus posicionaments amb relació al Calderí ja manifestats en els plens on es va fer l’aprovació  inicial l'abril del 2019  o l’aprovació provisional fa uns mesos.

La portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, va dir que “Considerem que és un error més que no pas una oportunitat, desenvolupar el sector en aquests moments, i fer-ho de la manera en què s’està plantejant” i va reiterar novament que “l'últim espai urbanitzable a la nostra ciutat, s’hauria de debatre i treballar dins del POUM, i no fora d’aquest. No té cap mena de sentit”.

La reordenació del Calderí  comportarà que més del 80% del sector, actualment la seva pràctica totalitat de propietat privada, es dediqui a ús públic amb zones verdes, parcs i equipaments (educatius, sanitaris, esportius, entre d’altres). La resta (19,59%) es destinarà a ús residencial, amb la previsió de 480 habitatges de protecció oficial i ús terciari, que reforçarà la capitalitat de Mollet al Baix Vallès.

El ple de Mollet desbloqueja l’execució de la reordenació del Calderí
comentaris