18.01.2021 |
clicama

El Ple de Mollet demana a la Generalitat que activi la T-Mobilitat

El Ple de Mollet demana a la Generalitat que activi la T-Mobilitat

El ple municipal de Mollet va aprovar per unanimitat aquest dilluns exigir a la Generalitat un calendari per posar en marxa la T-Mobilitat. El govern municipal, que és qui va presentar la moció, considera que aquest sistema tarifari serà més just i equitatiu que l'actual. Tots els portaveus dels grups municipals van mostrar el seu acord amb la proposta per posar fi a la injustícia que pateixen els veïns de Mollet en els seus desplaçaments amb transport públic. Ara mateix, un veí de la ciutat, amb l'actual sistema de zones, paga el mateix per anar a Torre Baró que a Sants, segons va explicar el regidor Josep Maria Garzón. La T-Mobilitat, un sistema que està aprovat fa ja anys, però que està pendent d'implementar, permetria als usuaris dels serveis públics pagar en funció dels trajectes i de la quantitat d'usos.

La proposta d'acord aprovada pel Ple demana que les tarifes de transport públic tingui en compte la distància recorreguda i el nombre d'usos, fet que beneficiaria als treballadors/res que utilitzen el transport públic cada dia per anar a la feina i que es busquin fórmules de finançament que no s'imputin a tots els ciutadans i ciutadanes pel greuge que això podria suposar.

Precisament el passat 16 de novembre, l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores, van mantenir una trobada a la ciutat. Monràs va aprofitar la trobada per reclamar-li la posada en marxa de la T-Mobilitat "com més aviat millor". Segons Josep Monràs, el model tarifari actual "està concebut des d'un punt de vista radial" i, per tant, "caldria eliminar el sistema de zones que suposa un greuge comparatiu per a la mobilitat de ciutadans que es desplacen entre diferents municipis de la regió metropolitana, com és el cas de Mollet del Vallès".

El Ple de Mollet demana a la Generalitat que activi la T-Mobilitat
comentaris