28.01.2020 |
clicama

El ple de Mollet aprova regular l'ús de bicicletes i patins elèctrics als carrers de la ciutat

El ple de Mollet aprova regular l'ús de bicicletes i patins elèctrics als carrers de la ciutat

El ple municipal de Mollet va aprovar aquest dilluns regular l'ús de les bicicletes elèctriques, els patins elèctrics i els hoverboards als carrers i places de Mollet. L'aprovació es va fer a proposta d'una moció presentada pel grup municipal d'Ara Mollet ERC MES que va tenir el suport de Canviem Mollet, el PDeCAT i el Partit Popular. Els grups municipals de Ciutadans i el PSC van votar en contra.


A la moció aprovada es proposa crear una comissió d'estudi "amb la finalitat d'avaluar els diferents tipus de vehicles i les diferents alternatives i que pugui proposar el redactat d'una nova ordenança o la modificació de les existents que permetin crear una nova regulació respecte a aquesta nova realitat". Aquesta nova regulació ha de determinar per quins espais i a quina velocitat tindrà permís per accedir cada tipus de vehicle.

També proposen "establir una assegurança assequible" per als usuaris d'aquests mitjans de locomoció que els cobreixi en cas d'accident o també si un vianant resulta ferit.


Ja fa uns dies el portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'ajuntament de Mollet, Francisco Muñoz, es va mostrar "sorprès" que Ara Mollet ERC MES portés al ple una iniciativa sobre patinets elèctrics. Muñoz va recordar que la seva formació, en el ple de setembre havia presentat un prec "perquè es convoqués la taula de mobilitat i s'assegués a debatre i regular aquesta qüestió".


Tan Ciutadans com el govern municipal del PSC, de fet, consideren que l'àmbit adequat d'aquesta discussió no és una comissió d'estudi sinó aquesta Taula de Mobilitat. La setmana passada el Govern Municipal avançant-se al que decidís el ple i fent cas al prec de Ciutadans, va convocar una nova trobada de la Taula de Mobilitat i va informar que s'abordarà en el mateix la situació dels carrils-bici a la ciutat i la regulació a la via pública dels patinets i bicicletes elèctriques.

Comentarios