22.01.2021 |
clicama

El ple de Mollet aprova rebaixar l'IBI un 10% el 2019

La proposta del Govern va ser recolzada per tots els grups municipals excepte Ara Mollet ERC MES

El ple de Mollet aprova rebaixar l'IBI un 10% el 2019

El Ple de Mollet va aprovar aquest dijous que es rebaixi l'IBI per tots els molletans un 10% l'any 2019. La proposta, presentada per l'equip de Govern del PSC, va ser aprovat amb una molt àmplia majoria, ja que va tenir el suport dels grups municipals de Canviem Mollet, Ciutadans, Partit Demòcrata i Partit Popular. El grup municipal d'Ara Mollet ERC MES es va abstenir.


Segons es va explicar la rebaixa de l'IBI el 2019 servirà per compensar la pujada del 5% que es produirà aquest any a causa d'una errada en la tramitació de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per part dels serveis tècnics municipals. Aquesta errada impossibilita aplicar la reducció del 5% que es va aprovar pel ple per aquest any, que compensava l'increment derivat de l'actualització dels valors cadastrals aprovada pel govern de l'Estat a finals de 2017. Aquest havia de ser el sisè any d'impostos congelats a Mollet.


L'alcalde de Mollet, que va demanar disculpes públiques per aquesta errada administrativa, va indicar que els ingressos suplementaris que s'obtindran aquest 2018 per la pujada del 5% es dedicaran "als àmbits que es consideri més necessari". Per destinar aquests diners- una xifra que pot anar entre els 350 i els 400.000 euros- es reunirà aviat a tots els grups municipals. Allà s'analitzarà a quina finalitat es destinaran. Al llarg del ple municipal ja van sorgir algunes iniciatives i així Ciutadans aposta per polítiques de foment de l'ocupació mentre Joan Daví, del PDeCat va comentar la possibilitat d'utilitzar-los per obres que tinguin una execució plurianual. Totes dues formacions van lamentar l'error i les seves conseqüències per les butxaques dels veïns de Mollet. Susana Calvo, del PP, tot i lamentar també l'error va dir que s'havia trobat la millor manera d'esmenar-lo.


Marta Vilaret d'Ara Mollet ERC MES va criticar que les responsabilitats d'aquest error es "carreguessin a una persona" i va considerar "precipitat" aprovar ja ara una rebaixa pel 2019. També va indicar que els diners que s'ingressin per aquesta via s'han d'utilitzar amb prudència, ja que seran ingressos que no es tindran el 2019.


Xavier Buzón, de Canviem Mollet, tot i mostrar-se comprensiu amb els errors humans va dir que s'havien de prendre les mides necessàries per que aquests no es produeixin, que seguirien l'evolució de l'expedient informatiu obert en aquest cas, però que votaven a favor de la moció del Govern com a forma que els ciutadans recuperin els diners.

El ple de Mollet aprova rebaixar l'IBI un 10% el 2019
comentaris