15.07.2020 |
clicama

La Plataforma per la Sanitat convoca avui una manifestació contra les llistes d'espera

A Mollet les llistes es concentren en especialitats com la unitat del dolor, urologia o oftalmologia

La Plataforma per la Sanitat convoca avui una manifestació contra les llistes d'espera

La Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès ha convocat avui dilluns dia 10 de desembre una manifestació a Mollet en contra de les llistes d'espera. El punt de sortida serà la plaça Prat de la Riba (18 h). La manifestació, que també convoca Marea Blanca, en altres punts de Catalunya i Espanya ja té el suport de diverses formacions polítiques com Canviem Mollet o el PSC.

La Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès va celebrar a la Marineta una assemblea ciutadana on es va parlar de les diverses actuacions que ha dut a terme aquesta organització en les darreres setmanes – recollida de signatures, presentació de mocions, trobades amb diferents col·lectius...- així com les que preveu dur a terme pròximament. A l'Assemblea la Plataforma, que actualment està duent a terme una campanya de defensa de l'atenció primària, ja es va informar que aquesta seguirà la mobilització que el 10 de desembre ha convocat la Marea Blanca en contra de les llistes d'espera.
Segons es va dir a la reunió a l'Atenció Primària hi ha "un malestar generalitzat de la població que no hi ha una atenció adequada i en un temps raonable". Segons diuen, l'atenció primària segueix sent molt precària "per la falta de recursos, personal sanitari, substituts, llistes d'espera excessiva...".
Pel que fa a l'atenció l'hospitalària a Mollet – referint-se a l'Hospital de Mollet, gestionat per la FSM - la situació creuen que "és manifestament millorable", ja que hi ha unes llistes d'espera "escandaloses" en algunes especialitats com la unitat del dolor, urologia, oftalmologia o maxil·lofacial. "Les reprogramacions excessives, la falta de personal i espai en urgències són les coses que funcional pitjor sense oblidar altres com a proves i operacions que triguen un temps excessiu", asseguren des de la Plataforma.
La Plataforma considera "fonamental" la seva participació en la marea Blanca de Catalunya com s'ha demostrat en diversos temes. "Necessitem aquest suport en molts sentits per aconseguir els nostres objectius d'una sanitat cent per cent pública i de qualitat", expliquen.

La Plataforma per la Sanitat convoca avui una manifestació contra les llistes d'espera
comentaris