26.02.2020 |
clicama

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública aposta pel CUAP a Mollet

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública aposta pel CUAP a Mollet

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès va realitzar aquest dimecres la seva assemblea anual a la Marineta. Al llarg de l’assemblea es va donar compte de les activitats realitzades al llarg dels darrers mesos en defensa de l'atenció sanitària al Baix Vallès i es van marcar algunes de les línies que guiaran l’actuació futura de la plataforma.


Entre les activitats més destacades de l’any, segons va explicar el portaveu de la Plataforma, Antonio López hi ha la recollida de signatures en defensa de l’atenció primària, la posada en l’agenda el tema de la creació d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Baix Vallès, les mobilitzacions contra les llistes d’espera o reunions amb l’hospital i els centres sanitaris del Baix Vallès per coordinar millor l’atenció de les persones. La Plataforma vol que el CUAP que es vol ubicar al Baix Vallès es construeixi a Mollet i aposta perquè l’Ajuntament es mogui amb aquest objectiu. Calculen que la seva posada en marxa podria suposar alleugerir fins i tot un 50% la feina de les urgències hospitalàries i adverteixen que hi ha ajuntaments com el de Santa Perpètua que ja han ofert a Salut uns terrenys per ubicar aquesta nova infraestructura sanitària.


Pel proper curs volen seguir fent campanyes de reforç de l’atenció primària. “Sense una atenció primària forta, difícilment tindrem una bona atenció hospitalària”, va dir López. Volen que s’incrementi el pressupost de la mateixa i també seguiran lluitant per la reducció de les llistes d’espera. Un altre objectiu destacat és que volen millorar la seva relació amb els usuaris de la sanitat pública per que “hi ha gent que ho passa molt malament i no disposa de canals per gestionar els seus problemes”. Antonio López va explicar que volien seguir treballant a reforçar el treball amb entitats com AFIMOIC - Associació de fibromiàlgia de Mollet, l’Associació Espanyola contra el càncer o l’entitat La Llum. En aquest darrer cas ja s’ha previst, per exemple, en el dia internacional de la Salut mental, oferir una xerrada a l’entitat. “Ja tenim moltes entitats que col·laboren amb nosaltres, però volem traslladar a d’altres que la salut és un tema que ens afecta a tots”, va comentar.

Comentarios