31.10.2020 |
clicama

El Parlament de Catalunya aprova que els terrenys del costat de l’Hospital siguin per equipaments sociosanitaris

El Parlament de Catalunya aprova que els terrenys del costat de l’Hospital siguin per equipaments sociosanitaris

Pas endavant sobre el futur dels terrenys de la Ronda Pinetons, al costat de l’Hospital de Mollet, on s’havien començat a construir els jutjats. Aquest dilluns dia 13 de juliol, a la sessió de la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya, es va aprovar per unanimitat una proposta de resolució on s’estableix que aquests terrenys seran destinats a un equipament sociosanitari públic, com una residència per a la gent gran o un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, prèvia coordinació entre administracions.
La Proposta de resolució va ser registrada pel grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem, el mes de gener d’enguany, després que al Ple de l’Ajuntament fos motiu de debat en dues ocasions, per mocions presentades, en primer lloc per Mollet en Comú, i en segon lloc per l’equip de govern. També cal recordar que el grup de Ciutadans va demanar també que aquests terrenys fossin destinats a aparcament pels usuaris de l’Hospital mentre no s’utilitza.
Entitats com la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès han mostrat la seva satisfacció per l’aprovació d’aquesta proposta de resolució, ja que el grup ha reclamat sempre que aquests terrenys es blindin per ser emprats per un equipament sociosanitari públic, sigui aquest una residència per la gent gran o l’espai per ubicar al CUAP que s’ha de posar en marxa al Baix Vallès.
La moció presentada per Catalunya en Comú Podem va rebre esmenes per part del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya i el Grup Parlamentari Republicà.
En la moció es proposa estudiar, coordinadament amb l’Ajuntament de Mollet, “”les opcions de viabilitat i de cessió o posta a disposició dels terrenys del costat de l’Hospital -titularitat de l’Incasòl- a l’Ajuntament, per tal d’arribar a un acord entre administracions que permeti la construcció dels equipaments públics que la ciutat pugui necessitar segons les diferents planificacions”. També s’acorda “iniciar els treballs per la redacció del projecte d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP)”.

SATISFACCIÓ A MOLLET EN COMÚ

Mollet en Comú va emetre dimarts un comunicat on expressava la seva satisfacció per la unanimitat assolida en l’acord, i indicaven “que esperem obri un procés en què els terrenys en desús puguin tenir un ús de servei públic de tipus sociosanitari, a la nostra ciutat, amb gestió i titularitat pública”.

Els comuns afirmen que  continua la reivindicació d’una necessitat com és una nova residència pública per a la gent gran, o un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, “que s’ha vingut fent no només des de Mollet en Comú, sinó també, i amb molta constància, des de col·lectius com la Plataforma de la Sanitat Pública del Baix Vallès o la Marea Blanca”

El Parlament de Catalunya aprova que els terrenys del costat de l’Hospital siguin per equipaments sociosanitaris
comentaris