07.04.2020 |

Parets commemora els 40 anys d'Ajuntaments Democràtics

A la sala d'exposicions Can Rajoler, es pot visitar, fins al 2 de febrer, la mostra 40 anys d'Ajuntaments Democràtics
Acte '40 anys Ajuntaments Democràtics'
Acte '40 anys Ajuntaments Democràtics'
Parets commemora els 40 anys d'Ajuntaments Democràtics

Divendres, Parets del Vallès, va fer un reconeixement institucional a tots els regidors i regidores de l'Ajuntament en el període de 1979-2019. L'acte va omplir el Teatre de Can Rajoler, amb tots els alcaldes i una bona representació dels regidors que han passat pel consistori.
El govern municipal actual ha volgut fer un homenatge a tots els càrrecs electes que han format part en aquests 40 anys del govern paretà. En total Parets ha tingut cinc alcaldes en aquests anys fins a l'actualitat, encapçalada per Rosa Martí, seguida per Joan Seguer, Sergi Mingote, Francesc Juzgado i l'actual alcalde, Jordi Seguer. L'acte va començar amb la banda sonora de Star Wars, recordant l'any 1979. La música va servir de fil conductor dividint per dècades aquest acte i recordant una cançó que feia referència a la dècada corresponent. La primera alcaldessa de l'etapa democràtica Rosa Martí, va dir 'vaig viure una experiència molt maca de treball i satisfacció, només érem quatre, les dones alcaldesses a la comarca, Mollet, Sant Celoni, La Garriga i Parets, ens deien el pòquer de les alcaldesses del Vallès. Una experiència que vaig gaudir molt'.

L'abril de 1979, la Unió d'Esquerres de Parets va guanyar les primeres eleccions municipals a Parets després del restabliment de la democràcia. Va rebre 1.600 vots, amb els quals va aconseguir sis regidors. Les esquerres van consolidar aquesta agrupació unitària, al voltant del PSUC i de CCOO, per poder desbancar l'alcalde franquista Mateu Grau, que havia governat prop de 7 anys. En el ple de constitució del consistori paretà, celebrat el 19 d'abril de 1979, el regidor Josep Pey, va donar suport a Mateu Grau, mentre que Amando Meseguer, cap de llista de Convergència i Unió, amb la seva abstenció, va donar l'alcaldia a Rosa Martí, de la Unió d'Esquerres, per ser la força més votada. Rosa Martí es va convertir així en la primera alcaldessa de Parets, recuperant un govern d'esquerres després de 40 anys d'ajuntaments franquistes.

Comentarios