25.02.2020 |
clicama

Parets anuncia la sortida de Vallès Visió de forma imminent

Parets anuncia la sortida de Vallès Visió de forma imminent

El govern de Parets conformat pels partits Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets Per la República – Junts Per Catalunya que ha anunciat la seva sortida de la televisió comarcal Vallès Visió d’una forma imminent. La sortida es decidirà al ple d’aquest dijous 24 d’octubre i es faria efectiva l’1 de gener.


Aquesta decisió, en cas de fer-se efectiva, deixaria en una difícil situació el projecte de televisió comarcal del Baix Vallès que gestiona el Consorci Teledigital Mollet, integrat actualment per cinc municipis: Mollet, Parets, Montmeló, Montornès i Martorelles. Parets és el segon Ajuntament que més aporta al pressupost de la televisió el que obligaria a fer retallades en l’actual projecte televisiu.


Els treballadors de Vallès Visió han fet públic avui un manifest on es mostrem “profundament preocupats per la viabilitat d’aquest projecte”
Els treballadors assenyalen “La manca de diàleg i negociació per part del govern de Parets” en anunciar la seva sortida de Vallès Visió d’una forma imminent. “Aquesta decisió comportarà retallades dràstiques a la plantilla. Ens sobta escoltar els seus portaveus parlar de diàleg i negociació en altres assumptes i no voler aplicar aquesta voluntat en el nostre cas”, comenten els professionals de Vallès Visió
A més a més avencen que la sortida de Vallès Visió anirà acompanyada de la posada en marxa d’un servei audiovisual d’informació local en Streaming.


“Canvien un mitjà plural que informa basant-se en un criteri periodístic per un altre que controlarà íntegrament l’equip de govern. Per tant, se substitueix un mitjà públic per un altre d’institucional. L’Ajuntament decidirà els continguts dels què parlarà aquest mitjà. S’aposta per un servei audiovisual en streaming que s’emetrà íntegrament a través d’internet. Aquest tipus de productes tenen una repercussió menor i amb poca arribada a la població. Cal tenir en compte que el cost de Vallès Visió és de 50 cèntims al mes per a cada paretà”, expliquen des de Vallès Visió
També denuncien que “Sumem Esquerres ha incomplert el seu programa electoral” i recorden que en el punt 24 del seu programa, el partit assenyala que “estudiarem amb especial cura la integració del Consorci Teledigital Mollet (que gestiona Vallès Visió) amb el Consorci Teledigital de Granollers, per estalviar costos i ser més eficients”. “En comptes d’això, des de la regidora de Comunicació gestionada per Sumem Esquerres s’ha decidit deixar de formar part del projecte sense fer cap negociació. Les altres dues forces polítiques que formen part del govern, Ara Parets ERC i Parets Per la República – Junts Per Catalunya, tampoc portaven aquesta mesura al seu programa electoral”, es queixen.
Pels professionals de Vallès Visió la sortida implicarà que “les entitats deixaran de tenir pes en l’àmbit comarcal i català” ja que Vallès Visió està adherit i consolidat a la Xarxa Audiovisual Local, això permet que les activitats que fan les entitats culturals, socials i esportives del municipi tinguin presència arreu del país.


Recorden que durant els gairebé 10 anys que Parets ha format part de Vallès Visió, a banda del seguiment habitual de tot el que passa al municipi, també s’han fet cobertures especials com per exemple la Diada Castellera dels Manyacs (retransmissió per tot Catalunya a través de la Xarxa), l’onzena Picada del Ball de Gitanes de Parets, el concert Cordes del Món de l’Escola de Música Maria Grever, i, anualment, les cavalcades de reis, els programes de Festa Major, de Carnaval, de Sant Jordi i les retransmissions esportives en directe del CF Parets, l’FS Parets i l’Handbol Parets.
“Per tot això demanem a l’equip de govern de Parets que es replantegi sortir de Vallès Visió. En cas que aquesta decisió sigui irrevocable, demanaríem una pròrroga per evitar acomiadaments immediats de treballadors”, demanen en un manifest.

Comentarios