09.03.2021 |
clicama

La PAH reclama a l'Ajuntament de Mollet un habitatge per una família que han de desnonar el dilluns

La PAH reclama a l'Ajuntament de Mollet un habitatge per una família que han de desnonar el dilluns

La PAH de Mollet s’ha concentrat aquest dimecres davant de l’Ajuntament de Mollet per reclamar que es doni una alternativa residencial a una veïna de la ciutat, la Mireia Muriana, que el pròxim dilluns serà desnonada de l'habitatge on viu amb els seus dos fills. La PAH denúncia que a aquesta persona no se li aplica la Llei 24/2015, ja que el desnonador és un propietari particular i consideren que “el destí d'aquesta família està a les mans de l'Ajuntament que té obligació, per llei, d'oferir un reallotjament i que no es quedin al carrer. Dilluns sortiran per la porta i han de saber on dormiran a partir d'aquest moment”. Una representació de la PAH va parlar amb la regidora d'habitatge Núria Muñoz qui els va indicar el compromís municipal “perquè ningú es quedi al carrer”.

Segons ha informat l’Ajuntament, els Serveis Socials municipals coneixen el cas, i han estat treballant amb la família els darrers mesos acompanyant-la en tot el procés per tal de trobar una alternativa a la seva situació actual. “L’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han estat treballant de manera conjunta per l’adjudicació d’un habitatge de la Mesa d’Emergència”, comenten. També s’informa que s’ha demanat al jutjat un ajornament del desnonament mentre es resol la seva situació. Tot i això, l’Ajuntament diu que en el cas que finalment aquest es produeixi “estarà al costat de la família, com es fa en tots els casos”.
Aquesta és la segona vegada que Mireia Muriana s’enfronta a una ordre de llançament per impagament de lloguer. Mireia, informa la PAH, és víctima de violència de gènere, i “va arribar un moment en què no va poder continuar pagant el lloguer”. 

La PAH reclama a l'Ajuntament de Mollet un habitatge per una família que han de desnonar el dilluns
comentaris