26.01.2021 |
clicama

La PAH i Mollet feminista denuncien que la violència immobiliària forma part de la violència masclista

La PAH i Mollet feminista denuncien que la violència immobiliària forma part de la violència masclista

Un grup de dones convocades per la Plataforma d’Afectats per l’Habitatge (PAH) i Mollet feminista s’han concentrat aquest matí davant dels jutjats de Mollet, en el context del  25 de novembre, dia en contra de les violències masclistes, per presentar l'inici d'una campanya conjunta que té com a tret de sortida un vídeo emmarcat en aquesta jornada de denúncia dels diferents tipus de violències masclistes. Aquest s’estrena al Canal de Youtube de la PAH Mollet-Baix Vallès, avui 25 de Novembre.

Aquesta campanya conjunta, expliquen, s'origina per la necessitat d'articular el moviment feminista amb la lluita per l'habitatge, en aquest cas, en l'àmbit local. “Aquests dos grans moviments ja fa temps que lluiten plegats, per una simple raó de ser: reivindicar el valor dels espais de cures, culturalment i socialment feminitzats; i la llar com la seva màxima expressió, on la seva defensa ha esdevingut una lluita social protagonitzada per les dones”, comenten des de les dues organitzacions en un comunicat conjunt.

 Les dues organitzacions criden l’atenció sobre el fet que la majoria de col·lectius d'habitatge són formats per dones, i diuen que “això no és casualitat, sinó que es deu a un seguit de causes que vulneren a la dona pel simple fet de ser dona emmarcant-la en una situació de desigualtat en diferents àmbits de la vida quotidiana, tots ells interrelacionats: bretxa salarial, precarització de les feines d’atenció a les persones feminitzades, les jornades parcials amb sous precaris per conciliació familiar, sobrecàrrega de feines domèstiques, etcètera”.

Tot això es denuncia a través  del vídeo de llançament de la campanya. També, diuen que  han escollit el marc del 25-N, ja que volem visibilitzar “que la violència institucional i concretament la violència immobiliària són formes de violències masclistes en si mateixes, i que entren en aquesta espiral burocràtica que fa que no se’ns protegeixi de la resta de violències masclistes”. 

La PAH i Mollet feminista denuncien que la violència immobiliària forma part de la violència masclista
comentaris