18.01.2021 |
clicama

La PAH es concentra davant de l’Ajuntament de Mollet per demanar una moratòria als desnonaments

En les properes quatre setmanes hi ha la previsió de tres desnonaments a Mollet

 
La PAH es concentra davant de l’Ajuntament de Mollet per demanar una moratòria als desnonaments

Una vintena de persones convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mollet (PAH) s’han concentrat aquest dilluns al matí davant l’Ajuntament de Mollet per demanar una moratòria en els desnonaments fins al 31 de desembre del 2021. Entre els concentrats hi havia regidors d’ERC i de Mollet en Comú que han expressat el seu suport a la campanya. La mobilització, que forma part d'una campanya, s’ha fet a diferents indrets de tota Espanya.


Juanjo Ramon, portaveu de la PAH ha explicat que “Des del març estem denunciant la ineficàcia dels decrets que van sortir per aturar els desnonaments. Durant els mesos de confinament no hi van haver desnonaments perquè els jutjats estaven tancats, però en el moment en què han obert, aquests han tornat amb força”. No tenen dades oficials de desnonaments en l’àmbit local, però la plataforma té previsió que a Mollet se’n produeixen tres en les pròximes quatre setmanes. "Una xifra que pel que és la nostra activitat a Mollet no és normal. És un senyal que quelcom està passant".


Ramon diu que han reclamat als grups parlamentaris i al govern de l’estat una moratòria, però que, fins ara, el govern no ha donat cap resposta. “Reclamem un decret que sigui una moratòria real per tota mena de desnonaments”, comenta. “Si aconseguim aquesta moratòria guanyarem temps perquè les famílies es puguin refer i els ajuntaments també podran buscar solucions més definitives als desnonaments sense alternativa de l'habitatge”.


El portaveu de la PAH explica que, després de presentar la reclamació al govern de l’Estat, ara estan portant les seves reclamacions també als ajuntaments. De moment la PAH ha fet arribar als diferents grups municipals un full de compromís que ha rebut el suport d’Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú. Per ara, indica, no ha rebut resposta ni del PSC ni de Podem Mollet. Han presentat també una instància al registre i Ramon confia en el fet que “no triguem molt a poder assentar-nos amb els grups per poder parlar d’això”. La PAH vol que l’Ajuntament agafi consciència de la situació actual i pensa que també “depèn dels ajuntaments empènyer al govern per poder aconseguir mesures que ens ajudin”.

La PAH es concentra davant de l’Ajuntament de Mollet per demanar una moratòria als desnonaments
comentaris