09.03.2021 |
clicama

La PAH demana a l’Ajuntament que reallotgi una família amb cinc menors que serà desnonada

pah-mollet
La PAH demana a l’Ajuntament que reallotgi una família amb cinc menors que serà desnonada

Avui dilluns estava previst a Mollet el desnonament d’una família al carrer de Can Pantiquet en el que conviuen un total de cinc menors. Segons ha informat la Plataforma d’Afectats per l’Habitatge (PAH) de Mollet el desnonament va quedar aturat el passat divendres per espai d’un mes. El passat mes de setembre el jutjat de Mollet ja va permetre a aquesta família ajornar el desnonament fins a l'octubre.
La PAH en aquest cas, com que es tracta d’un particular que reclama als seus llogaters fins ara que deixin el seu pis a l'haver vençut el contracte, no demanen que s’aturi aquest llançament sinó que l’Ajuntament de Mollet sigui qui s’encarregui de donar a la família una alternativa on viure. “L'Ajuntament és qui té tota la responsabilitat de garantir-los un sostre com a marca la llei 24/2015”, diuen des de la PAH. Pensen que amb aquest ajornament d’un mes, l’Ajuntament de Mollet té més marge per reallotjar la família.
“Estem davant una nova situació que ens obliga a denunciar la mala praxi dels Serveis Socials del nostre Ajuntament. No té cap que sentit que deixin desprotegida a aquesta família davant aquest segon llançament. El primer es va produir al setembre i es va ajornar un mes, just el temps que ha tingut l’administració a donar una solució”, comenten des de la PAH
“La ineficàcia de l’administració està posant en risc, d’una banda a la família que es queda al carrer, per un altre a la propietat que necessita recuperar el seu habitatge”, argumenten.
La PAH havia convocat per aquest dilluns una concentració davant el domicili on s’havia de produir el desnonament no per impedir-lo sinó per donar el seu suport a la família afectada.
La PAH explica que tot i el dret legítim del propietari a recuperar el seu habitatge després del venciment del contracte de lloguer, la família afectada, en un acte de bona , ha continuat pagant el lloguer. Diu la PAH que en el temps que han estat en aquesta situació “no han pogut llogar un altre habitatge a causa dels elevats preus del mercat i perquè en algunes immobiliàries els han posat pegues per ser estrangers, en un clar cas de racisme”.

La PAH demana a l’Ajuntament que reallotgi una família amb cinc menors que serà desnonada
comentaris