26.01.2021 |
clicama

La PAH demana davant de la seu del PSC de Mollet que el govern de Pedro Sánchez aturi els desnonaments

La Plataforma diu que l’aplicació del nou decret permetria aturar els cinc desnonaments previstos a la ciutat els dos pròxims mesos
La PAH demana davant de la seu del PSC de Mollet que el govern de Pedro Sánchez aturi els desnonaments

La Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) ha convocat aquest dilluns al matí davant la seu del PSC, al carrer Gaietà Ventalló de Mollet, una concentració de protesta per demanar al Govern de Pedro Sánchez que acceleri el decret per aturar els desnonaments. Aquesta mesura beneficiaria unes cinc famílies de Mollet pendents de desnonaments en els pròxims dos mesos. A la protesta han participat una vintena de persones i en l’acció s’ha penjat als vidres de la seu dels socialistes molletans una pancarta amb els casos de les famílies de Mollet pendents de desnonaments.

Juanjo Ramon, portaveu de la PAH, critica l'endarreriment del decret que el PSC i Podemos van anunciar fa dues setmanes i pensa que aquest és urgent, ja que "Si aconseguim ajornar els desnonaments fins al mes de maig com s'està anunciant, és positiu perquè seran moltes les famílies que tindran un descans durant aquests mesos".

El portaveu de la PAH, però, pensa que és  "inacceptable" que des del Govern de Pedro Sánchez s'estigui parlant de compensar els tenidors d'habitatges sense distingir si es tracta de simples particulars o un fons voltor. "És una animalada que es parli de compensar als propietaris sense fer distincions entre petits o grans. Trobem normal que un petit propietari que pugui dependre d'un lloguer per sobreviure se'l compensi, però que també s'estudiï compensar bancs i fons voltor, això és una aberració", diu Ramon.

"Sabent quin és el problema d'habitatge, potser s'hauria de forçar aprofitant aquest decret, per obligar a fer lloguers socials i seria una manera que guanyarien les dues parts", consideren des de la PAH i recorden: "quan s'aixequi la suspensió el mes de maig tots aquests desnonaments suspesos col·lapsaran els jutjats, tornarem a començar i a sobre, els fons voltors i la banca estaran cobrant unes compensacions".

La PAH demana davant de la seu del PSC de Mollet que el govern de Pedro Sánchez aturi els desnonaments
comentaris