13.07.2020 |
clicama

Pacte entre l’Ajuntament, CCOO i UGT per l’ocupació

Les parts acorden crear una comissió de seguiment on concretar programes anuals i actuacions concretes amb l’objectiu de crear llocs de treball i incentivar l’activitat econòmica

Pacte entre l’Ajuntament, CCOO i UGT per l’ocupació

Representants de l'Ajunament i els sindicats de CCOO i UGT signaven aquest dilluns un acord local per a l'ocupació i la cohesió social en el municipi. Segons el conveni signat, les tres parts es comprometen a crear una comissió de seguiment que es reunirà per primer cop el proper mes i que treballarà per concretar programes operatius anuals i actuacions concretes. "La comissió es reunirà periòdicament, i estarà presidida per l'alcalde i els dos secretaris generals de CCOO i UGT", explicava l'alcalde Josep Monràs i afegia: "No es descarta la creació de comissions de treball per a temes específics". A més, l'acord no tanca la porta a la incorporació d'altres agents ni al fet que en un moment determinat altres persones de l'Ajuntament o dels sindicats puguin participar en la comissió.

Aquest acord, però, treballa amb un objectiu comú: poder millorar la situació de persones desocupades, sobretot en risc d'exclusió social; i treballar, principalment, en temes de formació i ocupació. "Amb aquest acord de cooperació intentarem plegats baixar l'atur, la precarietat i les dificultats per l'ocupació", explicava Ovidi Huertas secretari general de Vallès Oriental-Maresme de CCOO. En aquesta línia, Òscar Riu, secretari general de Vallès Oriental-Maresme d'UGT, assegura que "és el moment de treballar conjuntament i donar un missatge de tranquil·litat i de feina".

De fet, l'Ajuntament i ambdós sindicats ja van signar al 2001 un acord de característiques similars i que ara s'ha "actualitzat", segons Monràs.

Pacte entre l’Ajuntament, CCOO i UGT per l’ocupació
comentaris