04.06.2020 |
clicama

Una nova jornada del síndic personer analitza els drets humans i la salut mental

Una nova jornada del síndic personer analitza els drets humans i la salut mental

La jornada sobre Drets Humans i Salut Mental es va celebrar el dimarts al vespre al Centre Cultural La Marineta de Mollet i va concloure que convé una nova mirada que impliqui més col·laboració i consens per tractar les malalties mentals.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, va obrir l’acte i va felicitar al síndic personer, Lluís Martínez Camps, per “l’encert de convocar aquesta xerrada” i per “la feina de sensibilització” que porta a terme a través de les seves jornades.

Tot seguit, el síndic personer va afirmar en la seva intervenció que els drets humans i la salut mental “és una combinació no sempre reeixida perquè els propis malats i els seus familiars desconeixen els seus drets”.

Martínez Camps va donar pas a dos convidats experts en la matèria. En primer lloc, Pep Solé Chavero, advocat i director de la Fundació Tutelar Girona (Support Girona), que va parlar de la nova mirada que canviarà la manera de treballar amb les persones amb trastorns mentals perquè no es quedin al marge de les decisions que els afecten.

Solé va apuntar les tres tendències que marcaran el tractament de les malalties durant els propers anys: “el dret a decidir, la pèrdua del poder del servei públic i sistemes de suport que permetin que, per exemple, les persones afectades puguin viure on vulguin”.

L’altre convidat va ser Antoni Corominas Díaz, psiquiatre i cap del Servei de Salut Mental i Addicions de la Fundació Sanitària de Mollet, que va reconèixer que als drets humans i la salut mental “no se’ls dóna la llum suficient i que ens queda molt camí per recórrer.

Corominas, però, va recordar les campanyes contra l’estigmatització de les malalties mentals que s’han fet des de l’Ajuntament de Mollet i la Fundació Sanitària de Mollet han servit per avançar en la lluita pels drets humans de les persones amb trastorns mentals.

Una nova jornada del síndic personer analitza els drets humans i la salut mental
comentaris