Martes. 21.11.2017 |
El tiempo
Martes. 21.11.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Mor Juan Dote, històric activista veïnal i distinció cívica de Mollet

Juan Dote
Juan Dote
Mor Juan Dote, històric activista veïnal i distinció cívica de Mollet

Juan Dote Gómez, expresident i fundador de l'Associació de Veïns del barri de Lourdes de Mollet i distingit el 2011 per l'Ajuntament de Mollet amb la distinció Per Mollet, va morir aquest dimecres a l'Hospital de Mollet a l'edat de 72 anys, segons ha Informat Esquerra Unida i Alternativa, partit del qual n'era un històric militant i activista.


El seu cos serà al tanatori de Mollet avui dijous i la cerimònia de comiat tindrà lloc demà divendres 1 de setembre a les 09.30 hores al mateix tanatori de Mollet. Posteriorment serà incinerat.


Nascut a Fonelas (Granada) va arribar a Mollet l'any 1977 després de viure uns anys a Torre Baró. Treballador de Motor Iberica, després Nissan, va ser un destacat sindicalista participant en les importants vagues i lluites a aquesta empresa als durs anys de la transició. Impulsant amb aquesta lluita el creixement de les CCOO de Catalunya.


Al moviment veïnal va ser un destacat dirigent a l'AAVV del Barri de Lourdes de Mollet on va ser president molts anys. També va ser el primer president de la Federació d'Associacions de Veïns de Mollet, a la vegada que formava part de la fundació de l'AMPA del col·legi Federico Garcia Lorca d'aquest barri i del seu consell escolar.


Molt actiu políticament va formar part del PSUC i després del PCC. Va impulsar la formació d'IC a Mollet, participant a diverses candidatures electorals a Mollet als anys 80 i posteriorment va participar de la fundació d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet.
A principis dels anys 2000 es va jubilar de la feina i va fixar la seva residència a les Borgues Blanques (Lleida) on continuava seguint la política amb les seves idees d'esquerres però d'una forma menys implicada.

Fruit de la seva llarga trajectòria de compromís cívic amb Mollet va ser distingit amb la distinció cívica per Mollet l'any 2011.

Comentarios