09.08.2020 |
clicama

Monràs reclama a Torra que garanteixi els àpats dels nens de famílies vulnerables de Mollet

Monràs reclama a Torra que garanteixi els àpats dels nens de famílies vulnerables de Mollet

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha enviat aquest dissabte una carta al president de la Generalitat, Joaquim Torra, en la que  li reclama més coordinació i diàleg amb el món local per garantir que, en aquest context excepcional de l’epidèmia de coronavirus, els fills de les famílies més vulnerables que ja no poden anar a escola, tinguin garantit el servei d’àpat com abans de la situació provocada per l’estat d’alarma.

En total cinquanta alcaldes catalans, gairebé tots de l'àrea metropolitana de Barcelona, fan aquesta mateixa reclamació per carta al president de la Generalitat. Entre ells, al marge del de Mollet, els de La Llagosta i Montornès del Vallès.

En aquesta missiva, Josep Monràs, li recorda al president Torra que el passat 16 de març la Generalitat es va comprometre a garantir els ajuts de menjador a les famílies més vulnerables i que, des del món local, ja es va advertir de la dificultat que haurien d’afrontar els ajuntaments, atesa la situació de sota mínims en la que es troben els seus serveis socials en l’actual context sense deixar de banda el desemparament que provoca no tenir competències en aquest camp.
 

Monràs lamenta que s’hagi posat tota la responsabilitat de repartir les targetes moneders als ajuntaments i als consells comarcals sense especificar ni acordar amb el món local un protocol clar per al seu repartiment, provocant dubtes i entrebancs perquè aquests ajuts arribin als seus destinataris/es.
Davant d’aquesta situació, l’alcalde de Mollet espera que el president de la Generalitat sigui receptiu i entengui que cal buscar una solució coordinada i consensuada per tal que no es col·lapsin els serveis socials municipals i que es garanteixi que els ajuts anunciats arribin als seus destinataris/es, que és el que realment preocupa en aquests moments d’excepcionalitat.

carta-generalitat

Monràs reclama a Torra que garanteixi els àpats dels nens de famílies vulnerables de Mollet
comentaris