27.02.2021 |
clicama

Monràs finalitza el ple municipal d’octubre abans d’hora pel toc de queda

Monràs finalitza el ple municipal d’octubre abans d’hora pel toc de queda

L’Alcalde de Mollet, Josep Monràs, va finalitzar aquest dilluns el ple municipal del mes d’octubre quan només s’havien tractat 12 dels 18 punts de l’ordre del dia. Es tracta d'una decisió del tot inusual. Cap a tres quarts de deu de la nit, després que el plenari aprovés per unanimitat una proposta per reclamar ajudes al Govern de la Generalitat a fons perdut pels sectors de la restauració i del comerç municipals, l’alcalde de la ciutat va decidir suspendre el plenari i va anunciar que els punts que quedaven pendents serien tractats en un nou ple municipal que es farà el dijous vinent a les 18.30 h. Monràs va argumentar que ho feia, tot i que el ple s’estava duent a terme de forma telemàtica, per “donar exemple a la ciutadania” pel cessament d’activitats municipals que implica el toc de queda vigent des de diumenge. Monràs va explicar que tenia un informe jurídic que informava favorablement sobre la legalitat de suspendre aquest ple i tractar els punts restants un altre dia.
Pel dijous que ve doncs queden temes com una moció en favor de la sanitat pública, una proposta per a la constitució d'una comissió informativa especial o una proposta d’Ara Mollet ERC MES sobre la sentència que absol el regidor de l'Ajuntament Oriol López i l’expresident local d’ERC, Albert Biescas.
El regidor d’Ara Mollet ERC MES, Manel F. Sostres ha criticat aquest fet en un escrit publicat a la web local de MES on es bateja el ple com “plenus interruptus” i qualifica a l’alcalde com “Un crac del aquí se hace lo que yo digo també amb els procediments establerts per a la convocatòria de plens”.
“Està clar que aquest ple, l’alcalde, amb el tema de la sentència absolutòria d’haver denunciat, acusat i portat a judici a regidors d'ERC-MES i dirigents de la secció local d’ERC de Mollet, no seria un ple perquè arribés al clímax. I així ha estat, “plenus interruptus” i cap a casa amb la cua entre les cames”, es comenta en l’escrit publicat a la web local de MES.

UN PLE TELEMÀTICA ACCIDENTAT
El d’aquest dilluns ha estat el ple telemàtic més accidental dels que s’han fet d'ençà que es van començar a organitzar el passat mes de maig. El ple estava previst a les 18.20 h, però no va poder començar en hora per problemes tècnics. Més endavant el ple es va fer, però hi havia problemes de so pel públic que volia seguir la sessió en directe per yuotube. Finalment, l’emissió en directe es va suspendre. El ple no ha estat possible de visualitzar fins que ha estat penjat tot el vídeo.

Monràs finalitza el ple municipal d’octubre abans d’hora pel toc de queda
comentaris