19.02.2020 |
clicama

Monràs anuncia que s’organitzarà un acte en memòria de l’alcalde Fortuny en l'Homenatge al President Companys

Monràs anuncia que s’organitzarà un acte en memòria de l’alcalde Fortuny en l'Homenatge al President Companys

Una quinzena d'entitats de Mollet varen participar aquest dimarts en l'ofrena floral al monument a Companys organitzat per L'Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya i l'Ajuntament de Mollet. Les entitats van ser PSC, Ara Mollet ERC MES, el Síndic Personer, Mollet en Comú, Podem, Casal Cultural, CF Mollet UE, grup municipal de Junts per Mollet, Òmnium Cultural, Junts per Mollet i Tradicions i Costums. L'acte comptava amb l'adhesió de l'Associació Amical Mauthaussen, CCOO del Vallès Oriental i Maresme, Comunistes de Catalunya i la Joventut Socialista de Catalunya.

L'acte d'Homenatge de la ciutat al President Companys, afusellat pel règim franquista el 1940 i a tots els immolats per la llibertat de Catalunya va consistir en una ofrena floral i uns breus parlaments protagonitzats pel president de l'Associació Pro-memòria als immolats per la llibertat a Catalunya, Pere Fortuny i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs. Fortuny, fill de l'alcalde de Mollet executat també el 1939, va rebre la notícia en el mateix acte que aviat l’Ajuntament de la ciutat organitzarà un acte específic en memòria del seu pare, Josep Fortuny. Fortuny es va mostrar molt agraït per aquest gest de l’Ajuntament que també va tenir una part política amb l’aprovació fa uns dies d’una moció al ple municipal.

Pere Fortuny, un any més va reivindicar que es faci justícia als represaliats per la dictadura i, lligant-ho amb les sentències conegudes aquesta setmana sobre el procés i els condemnats, va manifestar els eu desig que esperava que no “passi 40 anys com amb les víctimes del franquisme per fer-los justícia”.

L'alcalde de Mollet va encetar el seu parlament manifestant la seva satisfacció perquè hi hagués a l'acte més gent que altres anys i va recordar que aquest era un acte que es feia, “per convicció” per recordar a les persones “que van defensar la llibertat i la democràcia i que van ser assassinats pel feixisme”. Monràs va negar que avui “es repeteixin els mateixos fets que ahir” i va reivindicar la figura de persones com l’alcalde de Mollet, Josep Fortuny, “que cercava el consens dels grups polítics” i va fer seves, per acabar, unes paraules de Companys: “No vull que surti de la meva boca cap paraula que estimuli l’odi”.

L'acte, al qual assistiren un centenar de persones va finalitzar amb el cant de "Els Segadors" i crits de “Llibertat presos polítics” per part d’alguns dels assistents.

Comentarios