23.09.2020 |
clicama

MolletOpina presenta a l’Ajuntament de Mollet una proposta per crear un doble carril bici a l’Avinguda Rívoli

MolletOpina presenta a l’Ajuntament de Mollet una proposta per crear un doble carril bici a l’Avinguda Rívoli

El col·lectiu ciutadà MolletOpina ha presentat a l’Ajuntament una proposta destinada a millorar la mobilitat i la sostenibilitat consistent en la creació d’un carril bici a l’avinguda de Rivoli. La proposta va ser presentada en una reunió que membres de la plataforma van realitzar el passat dia 21 de juliol amb la primera tinenta d’alcalde Mireia Dionisio, el regidor de mobilitat Juanjo Baños i el director de serveis territorials.


MolletOpina explica que el carril que proposen segueixen línies generals el disseny que tenen els carrils bici a Europa, és a dir, dos carrils laterals situats entre la vorera i les franges d’aparcament.
“Creiem que, ja que aquesta és la via de la ciutat amb més equipaments s’hauria de dotar d’una infraestructura pedalable segura que encoratgi la ciutadania a fer-ne ús”, expliquen en un comunicat.
L’actuació consistiria a reduir la mitjana actual que té una amplada de 4 metres a només 1 i l’eliminació dels carrils de gir que hi ha en algunes interseccions, els carrils d’aparcament s’haurien de desplaçar cap al centre i les parades de bus tindrien petites illes que substituirien les plataformes actuals.


MolletOpina pensa que aquesta obra podria finançar-se en un 50% mitjançant un concurs de subvencions que la Generalitat ha posat en marxa a través del fons FEDER per a la creació de carrils bici per a municipis de més de 20.000 habitants arran de la covid-19.


“Aquesta seria una gran actuació que permetria fer un gir a la mobilitat de Mollet i contribuir a millorar la qualitat de vida, ja que el temps de viatge a la ciutat del cotxe i la bicicleta són gairebé idèntics a causa de les seves dimensions i a més s’estalvia el temps de buscar aparcament”, comenten des d’aquest grup.


MolletOpina també va presentar a l’Ajuntament una proposta d’horari complet del bus urbà. La proposta, expliquen, s’ha fet arran de les queixes que els fan arribar a través de les xarxes i sobre els “constants incompliments dels horaris actuals”. Aquest problema ja es va indicar a l’Ajuntament en una reunió realitzada el passat mes de març. La proposta estableix una mateixa durada per a totes les expedicions de 39 minuts i una freqüència de pas homogènia de 13 minuts. Els dissabtes es modifica l’inici del servei i la durada de les expedicions per mirar de coordinar totes les expedicions amb els trens que van i tornen de Barcelona de l'R2.

MolletOpina presenta a l’Ajuntament de Mollet una proposta per crear un doble carril bici a l’Avinguda Rívoli
comentaris