07.07.2020 |
clicama

Mollet vol que els terrenys del costat de l’Hospital siguin d'ús sociosanitari i públic

L’Ajuntament es compromet en el procés de redacció del nou POUM a defensar els terreny per equipaments públics
Mollet vol que els terrenys del costat de l’Hospital siguin d'ús sociosanitari i públic

Tots els grups municipals de Mollet estan d’acord en el fet que els terrenys on s’havien de construir els jutjats, al costat de l’hospital, tinguin un ús sociosanitari i de caràcter públic. Aquest dilluns, a partir d’una proposta de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès/Marea Blanca, que ha fet campanya en aquest sentit, el plenari va aprovar per unanimitat una moció on es demana a l’INCASOL, propietari dels terrenys, que procedeixi a cedir-los a altres departaments de la Generalitat de Catalunya o a altres administracion per tal que hi situïn equipaments públics de caràcter social i sanitari, com és el cas d’un centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) i una residència 100% pública.

En la moció també s’assoleix el compromís de l'ajuntament de Mollet en la defensa d’aquests terrenys en la redacció del nou POUM “per a la implantació d’equipaments públics comunitaris”. “Que el nou POUM estabbleixi, en el transcurs dels seu procés, la qualificació concreta d’equipament públic sanitari (ús sanitari, hospitalari i assistencial)". Aquesta segona part de la moció era diferent a la original que havia presentat la Plataforma on es demanava expressament a l’INCASOL la construcció de la residència o el CUAP i es va modificar, segons va explicar la regidora Mireia Dionisio, per adaptar-la a la legalitat.

La moció era presentada conjuntament per Mollet en Comú i Ara Mollet ERC MES i Antonio López, en nom de la Plataforma, va poder llegir la moció. Hores abans se li havia negat la possibilitat d’intervenir, perquè segons el ROM la seva entitat no està entre les registrades que són les que tenen aquest dret. Per poder-ho fer, va ser el sindicat CC.00 que si està registrat, i que forma part de la plataforma, qui va demanar la possibilitat d’intervenir. Aquest fet va fer que grups com els comuns critiquessin les restriccions en la interpretació del ROM.


L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va sortir al pas dels comentaris que insinuaven que en els terrenys de l’INCASOL es pugui construir algun equipament privat i va dir que aquests ens de la Generalitat “hauria de tenir en compte aquests terrenys per l’ampliació hospitalària quan hi hagi recursos”. Monràs va recordar que els Pressupostos de la Generalitat destinen zero euros a Mollet en l’àmbit sanitari i va recordar que a la ciutat té un total de quatre terrenys “per fer el que consideri oportú”.

Mollet vol que els terrenys del costat de l’Hospital siguin d'ús sociosanitari i públic
comentaris