28.10.2020 |
clicama

Mollet, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria creen una comissió per millorar la interconnexió entre aquests municipis

La trobada s’ha realitzat pocs dies després de la pedalada reivindicativa organitzada per Mollet Pedala i Mollet pel Futur
Mollet, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria creen una comissió per millorar la interconnexió entre aquests municipis

Després de molt temps de manca de diàleg els alcaldes de Mollet del Vallès, Josep Monràs, Martorelles, Marc Candela, Sant Fost de Campsentelles, Carles Miquel i Santa Maria de Martorelles, Luisma Pintor s’han reunit per tractar temes de mobilitat intermunicipal. Els quatre alcaldes baixvallesans han acordat fer una comissió política i tècnica per analitzar la mobilitat entre els quatre municipis i cercar fórmules per millorar la interconnexió de la mobilitat sostenible i saludable a peu, en bicicleta i en bus.


Segons ha informat l’Ajuntament de Mollet, aquesta comissió es reunirà de manera periòdica.
“Els alcaldes de les quatre poblacions creuen que la coordinació supramunicipal avui, amb la nova realitat provocada per la covid 19, és encara més fonamental per garantir una mobilitat més sana, més segura i més sostenible”, indiquen des del govern local.


La trobada dels alcaldes baixvallesans s’ha produït pocs dies després que les entitats Mollet Pedala i Mollet pel Futur organitzessin una nova pedalada per diferents indrets de la ciutat per, entre altres coses, reclamar la connexió en bicicleta entre Mollet i les poblacions del seu voltant.


La pedalada realitzada el passat divendres, en què van participar una trentena de ciclistes, va fer una de les seves parades a l’Estació de Mollet-Sant Fost, que és l'estació de referència de tots els municipis que s’han trobat aquesta setmana. Mollet Pedala, a més de reclamar la importància de connectar Mollet amb les altres poblacions com Sant Fost i Martorelles amb camins ciclables, demana la creació a l’estació d’un pàrquing de seguretat per bicis i reclama “la necessitat d’una targeta de mobilitat que no signifiqui el preu de 2 zones per anar a Barcelona i Granollers”.

REIVINDICACIÓ DE LA BICI


La pedalada, organitzada per reivindicar l’ús de la bici, va sortir del Mercat Municipal on es va fer lectura del Manifest 'Confinem els Cotxes. Recuperem la Ciutat' i es va aturar, a més a més de l’Estació de Sant Fost, a la masia de Can Borrell, a l’Hospital de Mollet – on es va produir una breu intervenció Plataforma Defensa Sanitat Vallès – i a l’entrada del Calderí. Allà es va reivindicar la connexió amb bici amb Montcada i la importància de mantenir els espais agrícoles que queden a Mollet i la connexió biològica entre el riu Besòs i Gallecs.

Mollet, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria creen una comissió per millorar la interconnexió entre aquests municipis
comentaris