06.06.2020 |
clicama

Mollet renovarà tots els contenidors de recollida selectiva per altres menys sorollosos

L’Ajuntament anuncia que les 150 àrees actuals de recollida s’ampliaran amb 12 més

Els nous contenidors
Els nous contenidors
Mollet renovarà tots els contenidors de recollida selectiva per altres menys sorollosos

Durant els pròxims mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els actuals contenidors metàl·lics de càrrega superior de recollida selectiva d’envasos, paper i cartó per altres de plàstic amb càrrega lateral. Els nous contenidors tenen un disseny més modern i el fet de que siguin de plàstic, expliquen des del govern local, permetrà les molèsties pel soroll en la recollida i la manipulació.

“El canvi suposarà, a més, una major eficiència del servei de recollida, ja que amb els contenidors de càrrega lateral es redueix el temps invertit en la càrrega i descarrega. Alhora, també es reduiran les afeccions al trànsit i, de retruc l’afectació en la qualitat de l’aire”, expliquen.

El procés de canvi començarà amb una primera fase fins al setembre, en què se substituiran 100 contenidors d’envasos i 100 de paper i cartó. En una segona fase, que està previst iniciar abans de finals d’any se substituiran els 50 restants.

A més d’actuar sobre les 150 àrees de recollida selectiva que actualment hi ha als carrers de Mollet, també es preveu implantar 12 noves àrees per seguir facilitant a la ciutadania el reciclatge i la separació de residus.

Segons explica l’Ajuntament gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartó i envasos es van incrementar un 10% respecte a l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Justament, a principis d’aquest any, l’Ajuntament de Mollet era reconegut amb dues Pajaritas Azules per l'excel·lència de la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartó que atorga l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó (ASPAPEL).

Aquest reconeixement situa Mollet entre els 40 municipis de tota Espanya i els 5 de la província de Barcelona reconeguts per dur a terme un seguit de polítiques adreçades a potenciar i difondre les bones pràctiques en matèria de reciclatge.

Mollet renovarà tots els contenidors de recollida selectiva per altres menys sorollosos
comentaris