23.09.2020 |
clicama

Mollet reivindica la igualtat efectiva entre homes i dones

Mollet reivindica la igualtat efectiva entre homes i dones

Un any més, l’Ajuntament de Mollet i les associacions de dones del municipi han organitzat la lectura del manifest per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Enguany, pel fet que el 8 de març cau en diumenge, la lectura del Manifest Institucional s’ha fet aquest divendres 6, al migdia. El manifest, que ha estat llegit per diverses dones i l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, denuncia les moltes situacions de violències que pateixen les dones i reivindica la igualtat efectiva entre homes i dones en els àmbits social, polític i econòmic.

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Pepi Muñoz, ha afirmat que les dones encara es troben avui amb discriminacions en temes com el del salari, “que no és igual que els dels homes i amb la cura de la família que encara és la dona la que és cuidadora de pares i fills i amb moltes desigualtats a la feina. Hi ha molts més homes que són directius que dones...” Aquesta situació ha recordat, ja s’ha revertit en àmbits com l’Ajuntament on hi ha “un alt percentatge de dones directives”.

Al marge de la lectura del manifest, s’ha fet un minut de silenci per les dones víctimes de la violència masclista i la poetessa Mercè Bastida ha llegit un poema de reivindicació feminista.

Mollet reivindica la igualtat efectiva entre homes i dones
comentaris