19.01.2020 |
clicama

Mollet regularà l’ús dels patinets elèctrics i de les bicicletes pels espais de vianants

El Govern local portarà al ple la proposta de constitució d’una Comissió per renovar l’ordenança de Via Pública i regular l’ús de patins i bicicletes a la ciutat
Mollet regularà l’ús dels patinets elèctrics i de les bicicletes pels espais de vianants

El Govern local de Mollet portarà al ple municipal de la setmana vinent una proposta perquè es constitueixi a la ciutat d’una Comissió per renovar l’ordenança de Via Pública. L’objectiu d’aquesta comissió, segons va explicar l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, al programa Fil Directe de Ràdio Mollet, serà regular d’una vegada per totes l’ús de patins i bicicletes pels espais per als vianants de la ciutat.


Monràs va explicar que era important regular l’ús de patinets elèctrics i bicicletes en els espais de vianants a causa que hi ha persones “incíviques” que circulen a tota velocitat per aquestes zones amb el risc que representa per les persones. “No es poden tenir vehicles de dues rodes passant per zones de vianants”, va dir. La proposta del Govern, va avançar, tot i que això és quelcom que s’aprovarà a la Comissió de Via Pública, és que es limiti l’ús d’aquests vehicles a espais com els carrils bici o la calçada limitada a 30 km.


Fins ara el Govern de Mollet havia esperat un marc regulador general per aquests vehicles, però per ara el Govern central no ha mogut peça en aquest sentit. “No es pot esperar al Govern, tenim aquesta competència i l’exercirem”, va dir l’alcalde.

Ara fa un any  el ple municipal ja  va aprovar una moció on s’instava al Govern local a regular l’ús dels patinets elèctrics en l’espai públic de la ciutat.

Comentarios