07.04.2020 |
clicama

Mollet reclama a la Generalitat més places públiques de residència per a la gent gran

Mollet reclama a la Generalitat més places públiques de residència per a la gent gran

El ple municipal de Mollet va aprovar aquest dilluns reclamar a la Generalitat més places públiques de residència per a la gent gran de la ciutat. La moció, presentada pel PSC i Podem, va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.


La moció explica que les places públiques de residència a Mollet del Vallès “no són suficients d’acord amb les característiques de la nostra ciutat, i per tant, reclamem a la Generalitat de Catalunya com a administració competent, mesures per a augmentar-les”.


El segon tinent d’alcalde, Xavier Buzón, de Podem, va explicar que Mollet disposa actualment d’una oferta de 266 places públiques per a la gent gran, que representa un 3% de la gent gran que hi ha a la ciutat. Això implica un dèficit del 50% de places públiques, ja que el càlcul més habitual és que l’oferta sigui equivalent al 6% de la població que en pot necessitar el servei. Tot i això va recordar que en realitat el dèficit de places és molt superior, ja que a les residències de la ciutat hi ha una llista d’espera de 357 persones. Per Buzón això només es pot solucionar amb la construcció d’una residència pública i amb la concertació de més places públiques a les residències privades.


A la moció es diu que la Generalitat disposa de terrenys adients a la ciutat per a situar aquesta nova residència, “que podrien ajudar a redreçar aquesta situació” i per això emplacen en la seva moció al Govern de la Generalitat a començar a fer passos en aquesta direcció, després que ja fa més d’un any es comprometessin a estudiar-ho". Buzón va recordar també que l’Ajuntament de la ciutat disposa de terrenys que, en cas de ser necessari, podrien servir per ubicar aquesta residència.

Comentarios