22.11.2019 |
clicama

Mollet reactiva la urbanització del Calderí

Josep Monràs aposta perquè el 80% de la urbanització del Calderí aculli espais d’àmbit públic prioritzant pisos de protecció oficial i equipaments públics

Mollet reactiva la urbanització del Calderí

L'alcalde Josep Monràs, s'ha reunit avui a Mollet amb el delegat de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, a qui ha demanat que, com defensa l'Ajuntament, el desenvolupament urbanístic de la zona del Calderí, de la qual el Consorci n'és el màxim propietari, prioritzi la construcció de pisos de protecció oficial, quasi el doble de la ràtio que marca la llei, i equipaments socials. La previsió és que dels 300.000 metres quadrats de sòl que hi ha en aquesta àrea, prop del 80% es dediquin a espais destinats a l'àmbit públic.

En concret, una tercera part d'aquests 300.000 metres quadrats es destinarà a la construcció d'habitatges, i d'aquesta tercera part, prop del 40%, ho seran en regim de protecció oficial, molt superior a la ràtio que marca la llei.


La resta de prioritats estan centrades en la construcció d'equipaments socials de caràcter educatiu, sanitari, cultural, esportiu, d'oci i comercial. Fins i tot, segons Josep Monràs, "ens plantegem la possibilitat de crear un nou ambulatori, tot i que en aquest cas cal el vistiplau de la Generalitat, o noves escoles bressol".En total, l'objectiu és que el 80% d'aquesta àrea aculli espais destinats a l'àmbit públic.


Monràs ha afegit que "la nostra obligació és resoldre els problemes del dia a dia, com ja fem, però també ho és aixecar la mirada per estar amatents a quines són les necessitats dels nostres ciutadans i ciutadanes, i aquestes, com ja hem demostrat tots aquests anys, passen per prioritzar l'oferta de caràcter social, sa sigui des del punt de vista de l'habitatge, la salut, l'educació o la cultura i l'esport".


Monràs també ha agraït "la complicitat que ha mostrat el nou delegat de la Zona Franca, una persona que ve del municipalisme i, per tant, d'aplicar polítiques de proximitat, per iniciar el procés d'aquest projecte" i per aquest motiu "no tinc cap dubte que durant aquest procés, Consorci i Ajuntament de Mollet anirem plegats de la mà".

Comentarios