07.07.2020 |
clicama

Mollet posa en marxa un pla municipal per fomentar el menjar saludable

S’impulsa la marca “Menja bé a Mollet” i es vol potenciar la presència dels productes de Gallecs en diferents àmbits així com el creixement del sector agrari de l’espai natural
Mollet posa en marxa un pla municipal per fomentar el menjar saludable

Mollet posa en marxa un Pla municipal d’Alimentació i Salut amb l’objectiu de dinamitzar l’economia agroalimentària ecològica i de proximitat i potenciar els hàbits alimentaris saludables entre la ciutadania. Ho impulsa l’Ajuntament de la ciutat, però té la complicitat d’agents de salut com la Fundació Sanitària Mollet o l’Equip d’Atenció Primària de Mollet i de foment del territori com el Consorci de Gallecs. En la presentació del Pla municipal d’Alimentació i Salut al costat de l’alcalde Josep Monràs i del regidor d’Ecologisme, Raúl Broto hi havia el director de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, la gerent del Consorci de Gallecs, Gemma Safont, i la directora de l’Equip d’Atenció Primària de Mollet Est Carme Pereira.


El Pla potenciarà la connexió de les àrees rurals i urbanes de Mollet amb el propòsit de crear llocs de treball i estimular l’economia local així com buscar formes més sostenibles d’alimentar la ciutadania a través de tres línies d’acció: la promoció de nous agronegocis, l’augment de la producció a Gallecs i la promoció d’hàbits alimentaris i saludables sota la marca “Menja bé a Mollet”.

El Pla comporta un seguit d’accions organitzades en 6 categories (Promoció d’hàbits saludables i educació, Promoció de negocis i economia local, Marca de ciutat, Política i serveis públics, Activitats i esdeveniments i Medi Ambient) i un total de 18 accions. Unes que ja estan en marxa, altres que es posaran en funcionament a curt termini i altres que es faran realitat en els pròxims mesos.

La marca “Menja bé a Mollet” que es començarà a fer visible aviat comporta, entre d’altres, implementar un model d’alimentació de temporada, local i ecològic als menjadors públics i als restaurants de la ciutat, millorar la qualitat de les begudes i aliments de les màquines de venda automàtica de diferents espais o produir una guia de gestió d’horts escolars o difondre missatges d’alimentació saludable a la ciutadania.

També es vol augmentar la presència de productes de Gallecs i comarca al Mercat Municipal, als supermercats i al mercat setmanal o crear una tenda en línia per vendre els seus productes.

Es persegueix també donar suport a emprenedors i productors del sector agroalimentari amb iniciatives com ara facilitar l’accés a la terra pública de Gallecs als joves productors així com engegar una incubadora agrícola en aquest espai també adreçada als joves productors (per la que ja s’ha demanat una ajuda a la Diputació) o promoure el turisme alimentari a Gallecs.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “fa anys que treballem en diferents projectes, com els relacionats amb l’educació en l’alimentació i la salut, que ens han convertit en referència per altres ciutats d’arreu del món,”. Malgrat tot, segons Monràs “això no és incompatible amb tenir seguint una visió de futur des de l’àmbit local. Defensem i potenciem la proximitat, però ho fem des d’una projecció global”.

Per la seva banda, el regidor d’Ecologisme i Projectes Europeus, Raúl Broto, ha recordat que “l’any 2015 ja ens vam convertir en el primer municipi de Catalunya en tenir una política alimentària pròpia” i a partir d’ara, “amb la complicitat dels nostres sistemes de salut locals i el Consorci de Gallecs, implementant de forma integrada totes aquelles iniciatives enfocades als hàbits de vida saludables, des de l’Ajuntament estem convençuts que Mollet es potenciarà com a model en alimentació i salut”.

Tant Jaume Duran com Carme Pereira van coincidir en la importància de les polítiques públiques per la salut de les persones i es van mostrar molt satisfetes de poder treballar en xarxa amb altres agents en aquest pla municipal. Gemma Safont, per la seva banda, va fer èmfasis en el fet que Gallecs no només és un espai d’oci sinó també un espai agrícola i que aquest pla implica una clara oportunitat de millorar l’economia local.

Mollet posa en marxa un pla municipal per fomentar el menjar saludable
comentaris