27.05.2020 |
clicama

Mollet pel Futur persistirà en què la ciutat declari l’emergència climàtica

Adverteixen dels greus riscos pel territori i per les persones del canvi climàtic
Mollet pel Futur persistirà en què la ciutat declari l’emergència climàtica

Mollet pel Futur es va pronunciar aquest dimarts amb relació a la a moció que es va presentar als grups polítics de Mollet amb la finalitat de declarar l’Emergència climàtica al ple del dia 28 d’octubre i que no va entrar en l’ordre del dia.

La Plataforma Mollet pel Futur, que agrupa a diverses entitats i a persones a títol particular, va anunciar que persistiran en aconseguir urgentment l’aprovació d’una declaració d’emergència climàtica amb mesures concretes i que treballaran per a sensibilitzar i informar a la ciutadania de Mollet de la importància de prendre mesures.

Mollet pel Futur va explicar que el Canvi Climàtic també arriben a Mollet en forma d’alts riscos sobre la salut de les persones febles, inundacions i abastament d’aigua.

Alerten que segons les dades de la Diputació de Barcelona la vulnerabilitat de Mollet del Vallès davant els impactes del canvi climàtic és: ‘Molt Alta’ pel que fa a les pluges torrencials i inundacions i ’Alta sobre els boscos, l’abastament d’aigua, sobre afectacions sobre la població feble (augment mortalitat), empitjorament confort climàtic i sobre els conreus.

“Ens trobem en un context de crisis ecosocial generada per un sistema que pretén créixer indefinidament en un planeta de recursos limitats. Revertir aquesta situació passa, inevitablement, per la reducció del consum i, per tant, de les emissions de gasos d'efecte hivernacle”, diuen des de Mollet pel Futur.

“Els moviments socials estem compromesos a treballar en la sensibilització, per tal de rebaixar les tensions entre les parts. Però és evident, que com més triguem a abordar la situació, menys favorable ens seran les circumstàncies. Encara som a temps de treballar en una transició ecològica que garanteixi el benestar de totes, que garanteixi la justícia social”, adverteixen des de la plataforma ecologista.
 

Mollet pel Futur persistirà en què la ciutat declari l’emergència climàtica
comentaris