07.07.2020 |
clicama

Mollet limita a partir d'aquesta setmana la velocitat a tot el nucli urbà a 30 quilòmetres/hora

Mollet limita a partir d'aquesta setmana la velocitat a tot el nucli urbà a 30 quilòmetres/hora

A Mollet del Vallès, a partir d’aquesta setmana, la velocitat màxima per circular és de 30 quilòmetres per hora. Aquest dilluns l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha signat el decret pel qual la totalitat dels carrers i vies urbanes de la ciutat passen a tenir una velocitat màxima de 30 quilòmetres/hora. Fins ara ja hi havia a Mollet diverses vies i carrers – especialment les més cèntriques i les situades al costat de les escoles- en què la velocitat màxima permesa era aquesta. Ara aquesta mesura s’estendrà al conjunt de la ciutat, incloses la ronda, on fins ara la velocitat era de 50 quilòmetres/hora.


Per fer evident que Mollet és la primera ciutat catalana de més de 50.000 habitants en adoptar aquesta mesura limitadora de velocitat al llarg d’aquesta setmana es col·locaran a les entrades de la ciutat cartells que adverteixen d’aquest límit.


Al llarg de les pròximes setmanes i mesos està previst que la senyalització de la ciutat s’adapti a la nova velocitat.


La mesura és la primera mida concreta vinculada a la recent declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet del Vallès signat pels diferents grups municipals el passat mes de desembre. L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va voler valorar que aquesta no és una declaració buida de contingut. “No ens quedem en un simple manifest sinó que fem accions concretes”, va dir l’alcalde. Monràs va recordar que la trajectòria de l’Ajuntament de Mollet en l’àmbit de la millora ambiental és llarga i que la reducció de la velocitat dels vehicles a la ciutat no només permetrà millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera sinó que contribuirà al fet que la ciutat sigui més segura pels vianants.
D’entrada, es va explicar, la policia municipal no multarà a les persones que superin la nova velocitat màxima permesa sinó que inicialment, aquesta farà tasques informatives amb relació als nous límits.


La mesura de fer Mollet del Vallès totalment una “Ciutat 30” es complementarà, va explicar l’alcalde el pròxim mes de febrer amb l’aprovació al ple municipal de la nova Ordenança de Mobilitat de la ciutat que, entre altres qüestions, regularà la utilització dels vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics. La nova velocitat màxima a tota la ciutat permetrà que aquests passin per qualsevol carrer de la ciutat. “Tots els vehicles han de passar per les calçades i no pas per les voreres”, va recordar Monràs.


No és aquesta l'única mesura que ha pres la ciutat per respondre a la crisi climàtica. Aquest mateix dilluns s’han presentat les dues noves motos elèctriques i els dos nous cotxes híbrids de la Policia Municipal. L’objectiu de l’Ajuntament de Mollet és anar renovant el seu parc de vehicles per fer-lo més sostenible.

Mollet limita a partir d'aquesta setmana la velocitat a tot el nucli urbà a 30 quilòmetres/hora
comentaris