28.02.2021 |
clicama

Mollet i Ravensburg ratifiquen oficialment el seu agermanament

Els alcaldes de les dues ciutats han realitzat la signatura i ratificació a la sala de plens del consistori molletà
 

20170422_181805_web
Moment en que Daniel Rapp, alcalde de Ravensburg, signava el document oficial que ratifica l'agermanament entre ciutats
Mollet i Ravensburg ratifiquen oficialment el seu agermanament

Les ciutats de Mollet del Vallès i Ravensburg (Alemanya) han quedat oficialment agermanades després de l'acte solemne celebrat la tarda de dissabte a la sala de plens de l'edifici de l'ajuntament de la ciutat. En l'acte han assistit delegacions de la ciutat de Ravensburg, Rivoli (Itàlia) i Montélimar (França), ciutats que també tenen una estreta relació amb Mollet.

L'acte ha començat amb les paraules de Raúl Broto, regidor de projectes europeus i agermanaments, que ha exposat el passat, present i futur de les relacions entre les dues localitats i ha volgut agrair el treball i l'esforç de totes aquelles persones que s'han involucrat i han fet possible la unió de Mollet i Ravensburg. "Reforçar el sentiment europeu entre els ciutadans" aquest és un dels principals objectius que té l'agermanament per a Broto.

Després ha parlat Daniel Rapp, alcalde de Ravensburg. Ha destacat la importància de la jornada d'agermanament entre ambdues ciutats i ha fet especial èmfasi en el fet que se celebri l'acte "en aquests temps en què moltes parts se separen -en al·lusió a la situació que viu Europa- és important fer aquesta acció per reforçar la cooperació entre ciutats".

Tot seguit ha intervingut Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, que ha agraït la participació de la gent. Ha dit que amb aquesta jornada "posem aquesta llavor que esperem que creixi en forma d'oportunitats entre els nostres habitants i les nostres famílies, no només en àmbits com la cultura o l'educació, sinó que també en economia i ocupació". Finalment ha destacat que és important construir Europa des dels municipis.

Un cop han finalitzat els parlaments, ha tingut lloc la signatura del document oficial que ratifica l'agermanament entre els dos municipis. Aquest document té l'objectiu d'estrènyer lligams entre les ciutats en àmbits com la joventut, educació, esport, cultura, economia, ocupació, etc. A més també pretén realitzar activitats com ara intercanvi d'estudiants entre instituts dels dos municipis i fomentar la consciència europea.

A la sala de plens també ha fet acte de presència la delegació de Rivoli, ciutat italiana agermanada amb Mollet des de l'any 1986, però també agermanada amb Ravensburg des del 1983. Des d'aleshores s'han anat realitzant diversos actes per millorar les relacions entre aquestes ciutats que han col·laborat estretament en projectes tant locals com d'àmbit europeu.

Durant l'acte membres de la PAH Mollet també han fet acte de presència amb pancartes de protesta per denunciar la situació que viuen algunes famílies de la nostra ciutat amb l'habitatge.

Mollet i Ravensburg ratifiquen oficialment el seu agermanament
comentaris